DEBIL: Zarko DJordjevic priveden jer je na Fejsbuku napisao: „Smrt izdajniku Vucicu“.

Nišlija debil; Žarko Đorđević (33) priveden je zato što je na Fejsbuku napisao: „Smrt izdajniku Vučiću i petokolonašima“.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, Đorđević je po nalogu Osnovnog suda u Nišu odveden u beogradsku policijsku stanicu na Bulevaru despota Stefana. U pritvoru je proveo 24 časa, ali je nakon toga viši javni tužilac odlučio da bude pušten iz pritvora.

– Rano ujutru 27. juna, po mene su došla petorica inspektora, trojica iz Beograda i dvojica iz Niša. Prvo su me odveli u nišku policiju, a onda su me odvezli u Beograd. To je zato što u Nišu ne postoji odsek za visokotehnološki kriminal. Svi inspektori sa kojima sam razgovarao su bili vrlo korektni. Rekli su mi da je u toj objavi sporna samo reč „smrt“ i da moram da je izbacim. Oduzeli su mi računar i mobilni telefon sa kojih sam pristupao Fejsbuku – priča Đorđević.

On tvrdi da je bio revoltiran odlukom da Darko Bulatović bude gradonačelnik Niša. Tvrdi da je od 2011. do 2015. godine bio naprednjak, ali da su ga isključili iz stranke.

– Žarko Đorđevič više od četiri godine gaji neverovatnu mržnju prema meni. Čim sam postao predsednik opštine Crveni krst, počeo je da ružno govori o meni. O meni i članovima moje porodice iznosio je laži na društvenim mrežama. Nešto nije u redu s njim, on se, jednostavno, ne uklapa u zajednicu – kaže Darko Bulatović, kandidat za gradonačelnika Niša. On dodaje da nije znao da je Đorđević pretio Aleksandru Vučiću i da nije uticao na Osnovni sud u Nišu da pokrene postupak protiv Đorđevića.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI