DEBELI NENAD CANAK PREDSEDNIKA NAZVAO VELEIZDAJNIKOM

ČANAK VRHUNSKI PROLUPAO! Predsednika Nikolića nazvao veleizdajnikom i ruskim kvislingom?!
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nazvao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića veleizdajnikom i ruskim kvislingom?!

Naime, Čanak je reagovao na intervju koji je predsednik Nikolić dao TV Al Džazira, uz konstataciju da njegova LSV “sa gnušanjem odbacuje uvrede koje je, zbog svog političkog ekstremizma i ogromne neukosti, još jednom demonstrirao odlazeći predsednik Srbije, koji je ponovo pokazao da se nije distancirao od svoje mračne radikalske prošlosti”. 

– Stavom o Crnoj Gori, Nikolić je teško uvredio susednu i prijateljsku državu i još jednom pokazao da bi njegov ponovni izbor bio fatalan i po Srbiju i po mir u regionu. Svojim lažnim i tendencioznim tumačenjima istorije Crne Gore, koji nemaju ništa sa stvarnom i realnom istorijom, Nikolić je neskriveno pokazao pretenziju i dao povod za dalju destabilizaciju susedne države – naveo je  Čanak, koji je  dodao:

– Ono što posebno zabrinjava jeste da se Nikolić i ovaj put stavio nasuprot Vladi Srbije i interesa naše države, zastupajući interese režima u Rusiji.  U krivičnom pravu za postupke Tomislava Nikolića nema druge definicije osim – veleizdaje. 

Čanak je dalje kazao da je “današnji incident i narušavanje dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom koje Tomislav Nikolić izaziva”, navodno, pouka da se predstojećim predsedničkim izborima mora pristupiti sa mnogo više odgovornosti nego do sada.

– Politička alternativa odlazećem Nikoliću, koji je izgubio poslednje ostatke kredibiliteta da bi mogao biti ponovo izabran, ne može biti još jedan ruski kvisling – samo mlađi i agresivniji – izjavio je Čanak, ali nije pojasnio na koga se odnosi pojam “mlađi i agresivniji”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI