DEBAKL DS! Zuta stoka se ponovo obrukala, na protestu ispred Vlade Srbije skupili sacicu ljudi!

 
Pompezno najavljen protest ispred Vlade Srbije pod nazivom ‘Mame nisu same’, koje je organizovala Demokratska stranka (DS) pokušavajući da zaradi jeftine političke poene falsifikujući reči premijera Srbije Aleksandra Vučića, doživeo je potpuni fijasko!

Naime, na osnovu fotografija koje je zabeležio reporter Informera, jasno je da se svega šačica ljudi odazvala pozivu organizatora.

Građani Beograda, očigledno nisu naseli na još jedan spin iz kuhinje ‘žutih’, koji su na osnovu izmšljenih i nepostojećih izjava predsednika Vlade pokušali da politički profitiraju.

Podsetimo, Vučić je u više navrata objasnio da su njegove izjave o socijalnoj pomoći i trudnicama potpuno izvučene iz konteksta.

Rekao sam da ovakvi kao ja, koji mogu konju rep da iščupaju, prime socijalnu pomoć, prijave prvo dete, pa drugo dete i tako dobiju plate… Trudnice su, pak, bile sasvim druga tema – rekao je nedavno premijer.

Pogledajte fotografije i uverite se i sami koliko je Beograđana bilo na protestu.

U pozivu na društvenoj mreži Fejsbuk navedeno da je cilj protesta da se ukaže da “žene nisu mafija sa kojom država treba da se obračuna”.

Žene DS pozvale su premijera da prihvati predlog DS koji predviđa da svaka nezaposlena žena sa troje i više dece mora da ima pravo na mesečnu nadoknadu sve dok najmlađe dete ne napuni osamnaest godina.

Kako su objavili mediji, Vućić je Nišu rekao da Srbija za socijalna davanja daje mnogo više nego druge zemlje i da ima onih koji to stvarno zaslužuju, ali i onih koji “mogu konju rep da iščupaju i neće da rade”, kao i da neko uzme za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000, što je minimalne plata.

Vučić je rekao da su njegove izjave, o socijalnim davanjima i trudnicama, istrgnute iz konteksta i “falsifikovane”.

On je precizirao da je govorio o dve sasvim različite stvari – pravima trudnica u Srbiji i socijalnim davanjima za ljude koji mogu da rade, ali ne žele, te da su te dve izjave “isečene, spojene i falsifikovane”.

Ispred sedišta Vlade u Nemanjinoj 11 u Beogradu, protest članica Demokratske stranke. Kako kažu, povod je izjava premijera Aleksandra Vučića o korisnicima socijalne pomoći i porodiljskim pravima u Srbiji.

Demokratska stranka uputiće Skupštini Srbije inicijativu da se uvede mesečna naknada za nezaposlene majke s troje i više dece. Ta naknada bi se isplaćivala dok najmlađe dete ne napuni 18 godina, najavila je DS tokom protesta ispred Vlade Srbije.

Potpredsednica DS Tamara Tripić najavila je da će ta stranka preduzeti niz parlamentarnih, ali i vanparlamentarnih aktivnosti, kako bi se skrenula pažnja na položaj žena koje su, kako je ukazala, heroji, jer su bile dovoljno hrabre da decu rađaju i odgajaju u Srbiji.

“Cilj nam je podizanje svesti nosiocima vlasti u Srbiji, koji ne razumeju s kojim problemima se majke u Srbiji nose svaki dan”, navela je Tripić.

Na protestu su istaknute parole “Mame nisu same”, “Mame ne ćute” i “Mama, imenica koja nema cenu”, “Izvini se”, a dekor su bile i zvečke za bebe.

Pročitano je pismo premijeru Srbije, u kojem se od njega traži da se izvini svima koje je njegova izjava uvredila, i da podrži inicijativu o mesečnoj naknadi za nezaposlene majke s troje i više dece.

Takođe, konstatuje se da za eventualne zloupotrebe prilikom isplate i utvrđivanja prava na nadoknade i socijalnu pomoć nisu odgovorni građani, već je to posao države.

 

Izvor: N1

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI