DANAS, ALO, BLIC NAPADOM NA MARJANA RISTICEVICA NAPALI DRZAVU

Poslanika vladajuće koalicije Marijana Rističevića novine lažno optužile da je napao, pljunuo i vređao teško bolesnu devojčicu S. N.
 Zapadni moćnici i opozicija u Srbiji spremni su bukvalno na sve samo da bi u našoj zemlji izazvali političku nestabilnost i haos!

Da je to zaista tako, dokazuje i najnoviji napad na poslanika vladajuće koalicije, lidera Narodne seljačke stranke Marijana Rističevića, koga su juče (petak) beogradske dnevne novine pod kontrolom Zapada, bez ikakvih dokaza i argumenata, optužile da pljuje, napada i vređa teško bolesnu devojčicu S. N. (1), inače ćerku poslanika DS Dejana Nikolića.

Roditelji odbili pomoć RFZO
Dete koje je prošle godine za lečenje dobilo 460.000 evra od RFZO ove godine je trebalo da dobije još 180.000 evra, ali su roditelji to odbili jer nisu želeli da se leči u Italiji…

Istina o lečenju

Povod za napad na poslanika Rističevića bio je tvit u kom je on doslovce napisao: DS su čudo. Ćerki jednog od njih 2015. RFZO platio 460000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju.

I iako Rističević nije napisao ime bolesne devojčice i iako se pokazalo da su svi navodi iz njegovog tvita istiniti (RFZO je zaista za lečenje devojčice isplatio 460.000 evra i roditelji zaista jesu odbili predlog RFZO za nastavak lečenja i plaćanje troškova u inostranstvu, nakon čega su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći preko SMS poruka), odmah je kao po komandi krenula neviđena hajka na ovog poslanika.
Reketaški “Kurir” je za Rističevića na naslovnoj strani objavio da je “bednik”, dnevni list “Alo” ga je častio epitetom “moralna nakaza”, dok je patriotiše cajtung “Blic” bez ikakve ograde napisao: “Rističević je ljudska i politička sramota”?!

I kao da baš nikog ne zanimaju činjenice i istina, ovaj poslanik je juče postao meta najgorih napada i najcrnjih pretnji na društvenim mrežama, a poslanici opozicije traže od SNS i premijera Vučića da Rističevića smene i oduzmu mu mandat!

Uništavaju svakoga ko je lojalan premijeru

Mediji kontrolisani sa Zapada redovno napadaju ljude za koje se procenjuje da su najlojalniji saradnici premijera Aleksandra Vučića. Marijan Rističević je samo poslednji u nizu.
Treba li da podsetimo da su godinama na tapetu istih tih medija Nebojša Stefanović, Bata Gašić, Vladimir Đukanović, Aleksandar Vulin. Oni su meta najprljavijih kampanja i najstrašnijih optužbi koje nikada nisu dokazane.

Poslanik Marijan Rističević, koji je i član Nadzornog odbora RFZO, rekao je juče za Informer da mu nije bila namera da bilo koga vređa ili ponižava, već samo da kaže istinu.

– Da najpre objasnim, moj sporni tvit je bio reakcija na tvrdnje opozicije da se deca u Srbiji leče SMS porukama, a to ni slučajno nije tačno! Pa RFZO je samo tokom ove godine platio lečenje 449 dece u inostranstvu. Za dve godine isplaćeno je više od 800 miliona dinara za lečenje dece. Moja obaveza je bila da pružim tu informaciju javnosti – kaže Rističević i naglašava da žali što je njegov tvit zloupotrebljen.

– Žao mi je, pre svega, što je otkriven identitet deteta i oca, iako ih ja nijednom rečju nisam spomenuo… Dete koje je prošle godine za lečenje dobilo 460.000 evra od RFZO ove godine je trebalo da dobije još 180.000 evra, ali su roditelji to odbili jer nisu želeli da se leči u Italiji! O tome gde se leče deca odlučuje stručna lekarska komisija, a ne bilo ko iz RFZO ili iz vlasti – objašnjava Rističević, koji priznaje da je “možda bio pomalo neoprezan u tvitovima”:

– Zaista mi nije mi bila namera da otkrijem identitet. Samo sam hteo da odgovorim na neistine o tome kako državu baš briga za decu i nisam imao zlu nameru. Nisam mogao ni da pretpostavim da će sve to zloupotrebiti…

Otac devojčice S. N., poslanik DS Dejan Nikolić, na drugoj strani, juče nije bio dostupan za komentar. On je juče na Tviteru napisao da je trenutno fokusiran na to da pomogne ćerki.

Priča o bolesnoj devojčici je teška i osetljiva. Zato ne sme da bude tema političkih prepucavanja, naročito ne u Skupštini. Sad je najvažnije da devojčica i njena porodica pobede u životnoj borbi.

Sada smo fokusirani na to da pomognemo Sofiji i da sve prođe dobro. Kad se vratim iz Pariza, moralne nakaze ću postaviti na svoje mesto, poručio je Nikolić.

Zloupotreba nesreće

Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je ovo vrlo osetljiva tema, koja se ne sme politizovati.

– Korišćenje deteta u političkoj kampanji je neprihvatljivo i sa moralnog i sa ljudskog aspekta. To važi i za političare vladajuće stranke i za opoziciju. Političari u raspravama treba da koriste činjenice i podatke, a ne da zloupotrebljavaju lične nesreće koje potom guraju u medije i na društvene mreže. Treba utvrditi sve činjenice o ovom slučaju… – zaključuje Anđelković.

Prava meta Vučić, treba dokazati
da je on mostrum koji mrzi decu!

Napad na Marijana Rističevića samo je deo široke kampanje čija je glavna meta premijer Aleksandar Vučić, koga treba prikazati kao monstruma koji mrzi žene i decu, tvrde odlično obavešteni izvori Informera.
– Setite se samo hajke oko izmišljene izjave u vezi sa porodiljama. Kolika se medijska halabuka podigla oko te priče, a na kraju se ispostavilo da je sve laž i čak je i lider DJB Saša Radulović morao da se izvinjava… Ovo je, dakle, samo nastavak kampanje koja treba da dokaže kako je premijer čovek udaljen od običnog sveta i neosetljiv na muke malog čoveka. Pošto ne mogu da mu nađu da je bilo šta ukrao, pošto više nemaju nikakvih argumenata kad je u pitanju spoljna politika ili ekonomska situacija, sad su krenuli na ličnu, ljudsku diskreditaciju. Biće toga još… – rekao nam je juče jedan od naših sagovornika, koji nam je skrenuo pažnju i na “vrlo indikativno izveštavanje CIA TV N1”.
– Na N1 je u subotu 12. novembra gostovao izvesni Veselin Marković, koji je predstavljen kao pisac i publicista. On je kritikovao državu što ne plaća lečenje devojčice S. N. i rekao da je Vučiću važnije da baca pare na novogodišnju rasvetu nego da leči bolesnu decu?! Kad sve to posložite, potpuno je jasno da je Marijan Rističević u pravu i da je neki zli um zaista smislio da iskoristi bolesno dete za političku kampanju – navodi naš izvor.

RFZO: Platili smo 460.000 evra!

U RFZO potvrđuju da je prošle godine u dva navrata za lečenje deteta u Francuskoj, uključujući prevoz i dnevnice, isplaćeno ukupno 460.000 evra. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

* Treći zahtev za lečenje podnet je 6. oktobra 2016. godine. Veće lekarske komisije je, imajući u vidu da postoje tri opcije lečenja koje su predložile kolege iz Francuske, Italije i Engleske i kompleksnost slučaja i rezultate dosadašnjeg lečenja, donelo ocenu da se detetu odobrava lečenje u Italiji.

* Veće je navelo da je dete dosad u dva navrata lečeno u Francuskoj, posle čega nisu dobijeni zadovoljavajući rezultati.

* Na ovo rešenje zastupnik deteta izjavio je žalbu 10. novembra. Posle toga, za 16. novembar zakazana je sednica Savetodavne komisije radi donošenja konačnog mišljenja, koja je otkazana jer je u međuvremenu zastupnik deteta odustao od zahteva za upućivanje na lečenje u inostranstvo preko RFZO, uz navode da će lečenje u Francuskoj obaviti od sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji.

*Inače, RFZO je od januara do oktobra 2016. uputio 449 dece od ukupno 544 osiguranika na lečenje u inostranstvo i platio 307.476.219 dinara. U 2015. upućeno je 306 dece od ukupno 485 osiguranika na lečenje u inostranstvo i plaćeno je 505 miliona dinara.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI