Dacicev “koferas” VLADIMIR ZAGRAĐANIN kontrolise bezbednjake!

Bivši direktor, a sada funkcioner Socijalističke partije Srbije i kum Ivice Dačića, koji je hapšen u čuvenoj aferi „kofer” 2006. godine, Vladimir Zagrađanin vratio se u velikom stilu na srpsku političku scenu i kontrolisaće srpske službe bezbednosti!

Vladimir Zagrađanin se posle desetogodišnjeg “povlačenja“ iz srpske politike ponovo na velika vrata vratio u nju, postao je član Predsedništva Socijalističke partije Srbije, stranke u kojoj je nekada bio direktor, a od konstituisanja novog saziva srpskog parlamenta Dačićev kum biće čovek koji će kontrolisati rad svih bezbednosnih službi u Srbiji!

Zagrađanin je, naime, kao poslanik SPS-a ispred te partije imenovan za člana skupštinskog Odbora za kontrolu svih službi bezbednosti, kome predsedava Igor Bečić iz Srpske napredne stranke, dok je njegov zamenik još jedan istaknuti funkcioner socijalista Dušan Bajatović.

Pored toga što je Zagrađanin kum lidera SPS-a, on je, kako saznaje “nas portal”, i jedan od Dačićevih savetnika za kadriranje u stranci.

– Vladimir zapravo nikada nije ni odlazio iz stranke, on je uvek bio tu. Sada se samo zvanično vratio i ponovo počeo da “vedri i oblači u stranci” – kaže naš izvor iz vrha SPS-a.

Udomio kuma: Ivica Dačić

Udomio kuma: Ivica Dačić, Foto: Milorad Milanković

Podsetimo, Zagrađanin je uhapšen 11. januara 2006. godine u stanu tadašnjeg viceguvernera NBS-a Dejana Simića, gde se pojavio u društvu Ivice Dačića i tom prilikom u stanu je pronađen kofer sa 100.000 evra, što je pokrenulo sada već čuvenu aferu “kofer”.

Policija je upala 15 minuta nakon što je Ivica Dačić napustio stan, a Simić i Zagrađanin su u međuvremenu oslobođeni optužbi za primanje mita, dok se lider SPS-a u postupku pojavio kao svedok. Ipak, pred sudom je priznao da je stan napustio nakon poziva tadašnjeg generalnog sekretara Vlade Dejana Mihajlova.

Takođe, dokazano je da Simić nije preuzeo akten-tašnu sa 100.000 evra koja je uneta u njegov stan.
Vladimir Zagrađanin nije želeo da komentariše za “nas portal” njegovo imenovanje u ovaj veoma važan skupštinski odbor.

BIA, VBA i VBO polažu račune!

Prema članu 16 Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti, Skupština obavlja nadzor nad radom BIA, kao posebne organizacije, VBA i VOA, kao organa uprave u sastavu Ministarstva odbrane.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI