DACIC: VUCIC I NIKOLIC U CETVRTAK SA DODIKOM O REFERENDUMU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je večeras da će u četvrtak u Beogradu biti održan sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz Bosne i Hercegovine


Dačič je novinarima rekao da je tema večerašnjeg sastanka, čiji su učesnici bili Nikolić, Vučić, ministri unutrašnih poslova i pravde Nebojša Stefanović i Nela Kuburović, bila situacija u regionu i da se preduzimaju mere kako stabilnost ne bi bila dovedena u pitanje.

Dačić je rekao da će Nikolić i Vučić razgovarati sa liderima Srba o stavu Saveta za impelentaciju mira u BiH protiv referenduma u Srpskoj, situaciju uopšte, ali i o daljim koracima. 

On je naveo da je na konsultacijama državnog vrha analizirana situacija, koja se tiče bezbednosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje naših vitalnih nacionalnih državnih interesa.

– Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju mere na zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni da neće biti ugrožena bezbednost u zemlji i, nadamo se, u regionu- rekao je Dačić u pauzi sastanka u Predsedništvu Srbije.

Usaglašeno je da se u četvrtak održi sastanak predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića liderima Srba u BiH i Republici Srpskoj, na kojoj će se razmotriti aktuelna situacija i, eventualno, dalji koraci. 

– Mi smo zaintesovani za očuvanje bezbednosti i stabilnosti u regionu- rekao je Dačić.

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, pridružili su se večeras predsedniku i premijeru Srbije, Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću, na konsultacijama, posle stava Saveta za implementaciju mira da pozove vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI