DAČIĆ U VAŠINGTONU: Nismo mi izmislili ni korupciju, ni poreske rajeve – VI STE IH IZMISLILI!

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije želeo u Vašingtonu da komentariše tvrdnje o korupciji nekih članova srpske vlade, dodavši da nije Srbija izmislila poreske rajeve

 

– Interesantno je što pitate samo za srpsku vladu, a ne i za druge u regionu. Ima i drugih primera – rekao je Dačić u sredu na panelu o biznisu i investicijama na Zapadnom Balkanu u okviru konferencije Atlantskog saveta u Vašingtonu, odgovarajući na pitanje o korupciji u vladi u koju su navodno umešani ministri Nenad Popović i Aleksandar Vulin.

– Kad je reč o Nenadu Popoviću, nije on izmislio poreske rajeve. Vi ste ih izmislili – rekao je Dačić.Kako je istakao, nije Srbija izmislila poreske rajeve.– Neka se oni koji nam dele lekcije okrenu sebi i vide da korupcija nije izmišljena na Zapadnom Balkanu. Vi ste samo malo mudriji. Vi ste je učinili legalnom – rekao je Dačić.

Ono što se zove posredovanje kod vas je legalno, a u našem slučaju je korupcija, naveo je on i dodao da su neke zemlje od toga napravile ekonomsko čudo.Kad je reč o stranim donacijama koje primamo uslov je da postoje konsultantske usluge, a kada je reč o privatizaciji dobro je deliti lekcije da sve treba privatizovati ali, podsetio je Dačić, kad je izbila ekonomska kriza mnoge zemlje su pribegle intervencijama.– Pitali ste me o korupciji. Nemam ništa protiv da o tome govorim, ali nisam ovde došao da polažem račune – rekao je Dačić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI