DACIC: MOGUCI SU I PARLAMENTARNI IZBORI

Ministar spojnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nema ništa protiv toga da, zajedo sa beogradskim, budu održani i parlamentarni izbori, ukoliko postoji razlog za njihovo raspisianje
 

Povodom spekulacija medija da bi istovremeno sa beogradskim mogli da budu održani i parlamentarni izbori, a na pitanje Sputnjika da li je o tome razgovarao sa koalicionim partnerima, Dačić odgovara da nije. 
– U svakom slučaju, beogradsi izbori su veoma važni, sigurno će zaokupiti veliku pažnju. Mi smo spremni za izbore, bez obzira za kad budu raspisani. Nemam ništa protiv da budu i parlamentarni izbori ukoliko postoji razlog za njihovo raspisivanje, ali o tome svakako odluku treba da donese predsednik Republike leksandar Vucić- ocenio je Dačić.
On je dodao da će SPS podržati svaku Vučićevu odluku.

Lavrov u Beogradu 23.februara

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 23. februara naredne godine jer se tada obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmeu Rusije i Srbije, rekao je za Sputnjik ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posle posete Moskvi.
Po povratku iz Moskve, gde se sastao sa visokim ruskim zvaničnicima, Dačić je rekao da je Srbiji veoma značajna podrška Rusije kada je rec o pokušajima rištine da se učlani u Interpol ocenivši da će biti značajna pomoć Moskve i u sprečavanju da Priština postane članica Unesko. 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI