DACIC ISKRENO: Nista nismo trazili, cekamo Vucicev poziv!

Lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da nije bilo novih razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem i da socijalisti očekuju njegov poziv


Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je nedavno održan prvi sastanak sa Vučićem, da se dve strane oko većine onoga o čemu su pričali slažu, te da nisu dalje pričali o tome.

– Mandatar je rekao da će nastaviti razgovore. Mi očekujemo poziv – rekao je Dačić i dodao da socijalisti žele da pomognu da Srbija ide napred, a da će Vučić odlučiti na koji način.

Upitan da li će SPS biti deo nove vlade, Dačić je rekao da je to pitanje za mandatara Vučića, a da je za njega i pitanje koje bi eventualno resore dobili socijalisti.

– Ja nisam taj kome treba da postavljate pitanje, Vučić se vraća danas iz Švajcarske i kako je i sam najavio u određenom roku će završiti konsultacije. Nismo o tome uopšte razgovarali. Nemojte da sada govorimo o tome. Niti smo šta tražili, niko nam ništa nije ni nudio, to nije najvažnije, već je najvažnij da li ćemo dalje sarađivati ili ne – rekao je Dačić.

On je ponovio da smatra da je u najboljem interesu Srbije da se saradnja SPS i SNS nastavi, za šta su socijalisti spremni, budući da je Srbija u prethodne četiri godine ostvarila velike rezultate.

Na pitanje o pisanju medija o tuči funkcionerki SPS Dijane Vukomanović i Ivane Petrović, Dačić je rekao da su to potpuno sporedna pitanja, da ne gleda sa odobravanjem na to i da su to stvari koje ne treba da se dešavaju.

– Kada je reč o SPS moramo da imao manir da se ta pitanja rešavaju unutar kuće – poručio je Dačić, dodajući da u SPS, suštinski gledano, politički imaju jedinstvenu politiku.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI