CUMTOBEL OTVORIO FABRIKU LED RASVETE U NISU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je potpisan ugovor sa kompanjom Cumtobel i što takva investcija dolazi u Niš
 

Vučić je posle potpisvanja ugovora izjavio da su ga kada je u Niš došao sa vešću o investiciji te austrijske kompanije novinari gledali misleći: “Što nam prodaješ maglu” Posebno sam srećan da je ugovor potpisan i da idemo odmah napolaganje kamenta temeljca. Ono što je vrlo važno je da će prvi proizvodi ugledati svetlost dana u maju sledeće godine – kazao je Vučić. Reč je, kako je naveo, o investiciji od 30,6 miliona evra u fabriku za proizvonju LED rasvete, koja će zaposliti 1.100 radnika.

Subvencija vlade iznosi osam miliona evra, kazao je Vučić i dodao da su neistiniti navodi koji su se pojavili u javnosti da ćevlada davati 50.000 evra po zaposlenom. Vučić je kazao da je kompanija počela regrutaciju zaposlenih, stupili su u kontakt sa Unioverzitetom u Nišu i srednjim školama, a biće zapsoleni pored proizvodnih radnika i iženjeri i stručnjaci drugih profila.

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić izjavio je da se Srbija u pojedinim zanimanjima već susreće sa nedostatkom radne snage. On e posle potpisivanja ugovora o investicije Cumtobela u Nišu, kazao da za pojedine poslove u Srbiji moramo da uzimamo radnu snagu iz inostranstva.– O tome ću da govorim na nekom drugom mesu – naveo je on.

Izrazio je nadu da to neće biti slučaj u zapošljavanju radnika u Cumtobelu. Vučič je kazao da je cilj da se nezaposlenost u Nišu smanji na ispod 20.000 ljudi u narednom periodu i podsetio da je pre tri ili četiri godine taj broj bio skor 50.000. Srbija ulaže u Niš, Niš je danas drugačije mesto, nove energije, … Niš postaje novi industrijski centar Srbije – kazao je predsednik Srbije. Kazao je da gradska kasa u Nišu bolje funkcioniše. Nije još dobro, nisam još ssvim zadovoljan, ali je bolje.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI