COVEK SA BOMBOM ISPRED VLADE SRBIJE

Situacija ispred zgrade Vlade Srbije, kada je jutros jedan kriminalac pretio da će aktivirati dve ručne bombe, bila je prilično opasna, ali je uspešno rešena, izjavio je premijer Aleksandar Vučić

Vučić je u uvodnom obraćanju članovima vlade, na početku sednice sa predstavnicima Svetske banke u Nišu, rekao da je prethodna noć bila veoma teška, posebno za njega i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

Premijer je obavestio članove vlade da je jedan, kako je rekao, kriminalac došao ispred vlade sa dve ručne bombe i izvukao osigurače iz njih.

– Postojala je u svakom trenutku opasnost da dođe do aktiviranja ručnih bombi. Nekako su uspeli da vrate osigurače, a on je savladan – rekao je premijer, precizirajući da je to učinjeno oko 6.40 sati.

Reporter Tanjuga jutros je izveštavao sa lica mesta i javio da je čovek star oko 40 godina sa dve ručne bombe pretio da će ih aktivirati.

Policija je gotovo tri sata pregovarala sa tada nepoznatim muškarcem.

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici bio je blokiran od 04.00 do 07.00 sati.

U Nemanjinoj ulici je bio veliki broj pripadnika pregovaračkog tima, policije, specijalne antiterorističke jedinice, vatrogasci i hitna pomoć.

Drama je počela rano jutros oko 04.00 sata, kada je muškarac, koji prema prvim imformacijama, ima bogat kriminalni dosije, pretio da će aktivirati bombe.

Još nije poznato koje zahteve je imao bombaš, ali je, navodno, tražio da razgovara sa pripadnikom policije koji je radio na na jednom njegovom slučaju.

Od ugla Masarikove i Kneza Miloša saobraćaj je bio zatvoren u širem krugu.

Ka ulici Kneza Miloša iz pravca Slavije, na terenu su bila i borna vozila za specijalna dejstva.

Saobraćaj u tom delu grada od Slavije ka Železničkoj stanici, na raskirsnici Kneza Miloša i Nemanjnine oko zgrade Vlade Srbije bio je blokiran.

Pošto je muškarac uhapšen, saobraćaj su regulisali pripadnici saobraćajne policije.

Pripadnici specijalnih jedinica koji su do 07.00 sati obezbeđivali prilaz zgradi Vlade Srbije i ekipe hitne pomoći napustile su mesto događaja.

Na mesto događaja odmah su stigli pripadnici Interventne jedinice, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i druge ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je o događaju obavestila nadležnog tužioca i nastavlja rad na slučaju, navedno je u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama ulice na potezu od Železničke stanice do Generalštaba, kao i Ulica kneza Miloša do Masarikove s jedne i Birčaninove s druge strane su puštene u saobraćaj. Podsetimo, policija je tokom akcije ove ulice zatvorila.

Muškarac je navodno bombe odložio na gepek svog automobila kojim se dovezao do zgrade Vlade.

Na terenu su bili i pripadnici policije, Hitne pomoći i vatrogasci, pripadnici SAJ-a, kao i snajperisti.

Kako saznaje RTS, reč je o čoveku koji je od ranije poznat policiji. U dosijeu ima više krivičnih prijava zbog razbojništva i krađa.

On je tražio da razgovara sa pripadnikom policije koji je radio na jednom njegovom slučaju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI