CIGANI PRETUKLI I OPLJACKALI BRITANSKOG GLUMCA

Dvojica Roma su u četvrtak na šetalštu kod Brankovog mosta pretukla i opljačkala Vilijama Reda. Napadači su ga pre napada pratili i čekali pogodnu priliku da mu uradu novčanik sa 300 evra
 

Udarac
Prišli su mi i počeli da viču: “Koga ćeš ti da cinkaš?” Tada me jedan od napadača udario
Vilijam ReEngleski glumac Vilijam Red (33), koji ima srpsko državljanstvo, pretuče je i opljačkan prošlog četvrtka na šetalištu kod Brankovog mosta na Novom Beogradu. Njega su, dok je vozio rolere, napala dvojica Roma, koji su mu oteli i novčanik sa 300 evra.

Vilijam Red, koji je završio Kraljevsku akademiju dramskih umetnosti u Londonu, kaže da je u Beogradu često i da dosad nikada nije imao bilo kakav problem.– Hteo sam da vozim rolere kod Brankovog mosta. Došao sam autobusom do Ušća oko 14 časova i pešice krenuo prema Savi Ubrzo sam primetio dvojicu Roma koji se nešto domunđavaju i gledaju u mene. Nastavio sam svojim putem, ali sam primetio da me prate. Posle nekog vremena više ih nisam video i seo sam da namestim rolere – priseća se naš sagovornik.

Rođen u Banjaluci

Vilijam Red je za Informer ispriao da je rođen u Banjaluci, a da je odrastao u Srbiji.
– Od 2008. godine živim u Britaniji i u Beograd dolazim kako bih obišao očev stan, posetio drugare iz detinjstva i grobove mojih predaka. Često sam na relaciji Britanija – Amerka, gde sam angažovan u šou-programu na Floridi – kaže Red.

Kada je krenuo da vozi rolere, Vilijam Red je, kako kaže, ponovo primetio istu dvojicu mladića kako ga ponovo prate.– Prišli su i pitali me: “Koliko je sati?” Rekao sam da ne znam i produžio dalje, ali su i oni krenuli za mnom. Nisam imao mobilni telefon kod sebe, pa sam pitao nekog čovka da li može da mi ga pozajmi, ali ga ni on nije imao. Posle stotinak metara naišao sam na nekog mladića i isto ga zamolio da mi da mobilni kako bih pozvao policiju, ali ni on nije imao telefon – kaže naš sagovornik.

Kako objašnjava Vilijam, kada je malo odmakao, okrenuo se i video dvojicu Roma kako razgovaraju sa mladićem kog je samo trenutak ranije zamolio da mu pozajmi telefon. Okrenuo sam se i pokušao da pobegnem, ali sam tada iza sebe čuo kako trče za mnom. Prišli su mi i počeli da viču: “Koga ćeš ti da cinkaš?”Tada me jedan od napadača udario. Pao sam, a on se sagnuo i počeo da me udara pesnicom u lice. Njegov drug mu se pridružio u batinanju. Na trenutak sam se onesvestio, a kada sam se trgnuo i došao sebi, nastavili su da me tuku – priča Red i dodaje

Policija: Uskoro bi mogli da budu uhapšeni

U beogradskoj policiji kažu d intenzivno rade na pronalaženju dvojice bahatih mladića.
– Nadamo se da ćemo ih uskoro pronaći, a onda oštećeni glumac mora da ih prepozna. Ako privedeni mladići budu odgovarali opisu, protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog razbojništva i nanošenja telesnih povreda – rekli su nam u policiji.

– Tada sam se drugi put onesvestio. Nisam ni osetio kako me pretresaju i uzimaju novčanik sa novcem. Kada sam došao sebi, video sam da beže. Neki čovek mi je pritrčao i pomogao mi da ustanem. Pozvao je policiju i patrola je brzo stigla.Naš sagovornik kaže da je posle napada bio u bolnici na preledima i da je dva dana kasnije bio u policijskoj stanici da pregleda slike kako bi eventualno prepoznao napadače.– Napadan sam i u Britaniji i u Americi. Prvo pitanje tamošnje policije je: “Jesu li bili crni?” Nisam rasista i nikoga ne diskriminišem, ali nažalost, činjenica je da neke grupe na ovaj način žive. Tukući i pljačkajući. Vidim da je slična situacija i u Srbiji – rekao je na kraju naš sagovornik.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI