CIA: Vučić se ne šali, poslaće vojsku na Kosovo DA ODBRANI SRBE!

Čim su dobili dojavu da je predsednk Srbije čvrsto odlučio da svim silama brani Srbe, Ameriknci naredili da se ROSU povuče, a da Marko Đurić bude oslobođen

 

Šiptarski specijalci iz jedinice ROSU povukli su se u ponedeljak uveče sa severa Kosova i pustili na slobodu direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića onog trenutka kada sualbanske vlasti u Prištini od Amerikanaca dobile dojavu da je Srbija odlučna da pošalje vojsku na Kosovo, otkriva Informer!Naši odlično obavešteni izvori renose da su Tači i Haradinaj promenili svoj prvobitni plan pošto su se ozbiljno uplašili odgovora države Srbije. Namera kosovskih vlasti bila je da Marka Đurića zadrže u pritvoru bar 48 sati, ali i da utvrde i dugoročno stacioniraju jedinice ROSU na severu pokrajine.

Jedan poziv menja sve

Sve se, međutim, promenilo u ponedeljak nešto pre 19

Znaju za Vučićevu odlučnost

CIA je u poslednjih godinu dana u više navrata došla do zaključaka da je Vučić u krajnjem slučaju spreman i na upotrebu vojskeMiroslav Bjegović, Fakultet za bezbednost Edukons

časova kada su američki obaveštajci javili da će predsednik Aleksandar Vučić, ako se agresija na sever nastavi, iste večeri narediti pokret Vojske Srbije na Kosovo! Albanci su dobili dojavu od CIA da se Vučić uopšte ne šali i da će po svaku cenu braniti Srbe na Kosovu. Da se jedinice ROSU nisu povukle sa severa i da nisu pustili Đurića iz pritvora, Vojska Srbije bi najkasnije oko 20 časova krenula da ulazi u pokrajinu… Kosovske vlasti imale su plan da Đuriću odrede ritvor do 48 sati i zadrže ga u ćeliji minimum do srede. Isto tako, hteli su da potpuno ovladaju severom Kosova. Na kraju su, ipak, morali da odustan. Desio se taj famozni poziv iz Beograda, o kom priča i Đurić, a koji je sprečio realizaciju paklenog plana Prištine. Taj poziv je stigao od američkih obaveštajaca… – prenosi naš diplomatski izvor.

I dok niko od državnih zvaničnika Srbie juče nije želeo da komentariše naša saznanja, dekan Fakulteta za bezbednost Edukons Miroslav Bjegović kaže da su zapadne službe u više navrata imale priliku da se uvere da je predsednik Vučić spreman da zaštiti Srbe i Srbiju.- Naravno da je predsednik Vučić u slučaju krajnje nužde spreman da pošalje vojsku i zaštiti narod i teritoriju. CIA je u poslednjih godinu dana u više navrata došla do zaključaka, a na osnovu poverljivih obaveštajnih podaaka i analiza da je Vučić zaista spreman i na upotrebu vojske u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a posebno srpskog naroda na severu Kosova. Zato je CIA sada odmah intervenisala i uputila jasnu poruku kosovskom rukovodstvu, što je rezultiralo momentalnim puštanjem Đurića a slobodu i povlačenjem ROSU sa severa – navodi Bjegović.

Neminovna zaštita

Penzionisani oficir KOS Ljuban Karan kaže da je albanska provokacija upadom na sever Kosova i hapšenjem Đurića bila prilično opasna.- U takvoj situaciji, predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić sgurno je, kao jedan od mogućih scenarija za odbranu razmatrao i mogućnost slanja vojske. To je prosto neminovno – naglašava Karan dodajući da se, na svu sreću, od vojne intervencije odustalo.- Jedan od najstarijih vojničkih principa je da se ne smeju povlačiti potezi koje neprijatelj očekuje, a Albanci su,  ponedeljak, sigurno očekivali refleksnu reakciju i odgovor Srbije. Zaštita naših građana na Kosovu svakako da jeste prioritet, ali ne na način na koji neprijatelj to očekuje i zbog čega je, možda i sproveo celu ovu provokativnu akciju – napominje Karan.

Tri srpska zahteva Prištini, naš ZSO već od 20. aprila!

Odbornici deset opština sa srpskom većinom na KiM postavili su juče zahtev Prištini da u roku od tri nedelje počne s formiranjem Zajednice srpskih opština ili će to Srbi sami učiniti 20. aprila! Oni traže i kžnjavanje nalogodavaca napada na učesnike ‘unutrašnjeg dijaloga’ u Mitrovici i ostavku ministra unutrašnjih poslova i direktora kosovske policije. Od međunarodnih misija, takođe, zahtevaju da povećaju budnost i preventivno deluju u slučaju napada na srpski narod.Legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda opština SevernaMitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Gračanica, Ranilug, Štrpce, Klokot, Novo Brdo i Parteš jednoglasno su usvojili ove zahteve i predstavili grb i logo buduće ZSO.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI