CEPANJE SPS -A Toncev: Opsti je haos u stranci. Dacic i njegove slihtare…

Socijalistička partija Srbije nikada nije bila u goroj situaciji – račun je u blokadi, nema para za plate, a socijalistima iz odbora širom Srbije na telefonske pozive lider stranke Ivica Dačić neće ni da se javi.

Zbog svega toga, podele u SPS-u su sve dublje i ozbiljno prete da pocepaju stranku, saznaje nas portal.

Prema saznanjima našeg lista, račun stranke već neko vreme je u blokadi, plate zaposlenima u stranci kasne, dok su mnogi stranački odbori prepušteni sami sebi i jedva opstaju.

– Opšti je haos u stranci. Velike su podele i svađe, a tuča Vukomanovićeve i Petrovićeve nije ništa u odnosu na ono šta će tek da bude – kaže naš izvor iz vrha stranke i dodaje da „omladina čvrsto stoji uz Branka Ružića i Novicu Tončeva“, dok su iskusniji, Dijana Vukomanović, Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović, na strani Ivice Dačića.

Funkcioner SPS-a Novica Tončev za nas portal potvrđuje da je situacija u SPS-u katastrofalna.

Smejaće nam se svi ako Dijana bude ministar

Novica Tončev osuo je paljbu i po potpredsednici Dijani Vukomanović. – Pišu mediji da će Dijana biti ministarka prosvete, pa stvarno nemam reči. Treba da nam se smeju roditelji i đaci 1. septembra. Kakav primer deci daje neko ko se pobije sa koleginicom usred bela dana? – kaže on.

– Stanje u SPS-u nije sjajno, a to javnost može da vidi i bez mene. Račun nam je u blokadi za oko 900.000 dinara, niko neće da se dohvati novčanika da to reši. Ne bih imenovao nikoga posebno, ali dobro se zna kome je sve ova partija omogućila sladak život i u koje fotelje – kaže Tončev, kome je Ivica Dačić obećao potpredsedničku funkciju ukoliko ostvari dobar rezultat na izborima, što je on u Surdulici uradio.

– Pročitao sam da drug Mrka kaže da ne može da se seti ko sam ja, ali mu ne zameram. Godine čine svoje. Treba preformulisati pitanje i pitati ga u kojoj to opštini SPS tri puta uzastopno ima najbolji rezultat. Možda se tada seti ko je Novica Tončev. To je inače novi manir u SPS-u – kad im trebaju glasovi i pomoć, ti si im drug, a kad drug potegne neka pitanja, onda im se memorija pokvari – kaže on.

Veoma je zabrinut za budućnost stranke i, kako kaže, „hoće li ona opstati ili će se pocepati zavisi isključivo od Ivice Dačića“.

– Svakog dana me zovu socijalisti iz odbora širom Srbije i pitaju šta se kod nas dešava. Kažu, samo Ružić i ja se javljamo, a ostali drugovi neće da im se jave – tvrdi on.

Ivica Dačić

Ivica Dačić, Foto: Vesna Lalić

Tončev zamera i to što nikako da se održi sednica Predsedništva na kojoj bi on sve ovo mogao u lice da kaže partijskim drugovima i šefu stranke Ivici Dačiću.

– Dačić i svi što mu se šlihtaju po ceo dan razmišljaju ovako: „Imamo mi sigurnih 10 odsto i možemo da radimo šta hoćemo, i da se bijemo ako treba“. E pa, drugovi, pogrešno razmišljate. I DS je imao 25, pa se sada bori za cenzus. Glasovi su kod nas van Beograda, koje vi ne poznajete kada se završe izbori. Setimo se kako su priču završili SPO i JUL – kaže on.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI