Celnici partizana pogasili telefone i izbegavaju medije!

Čelnici kluba pogasili telefone i izbegavaju medije!
Čelnici kluba iz Humske ne smeju da kažu ko je naložio fudbalerima da pred meč sa Voždovcem nose majice s likom ubijenog vođe “grobara” Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Izvor iz Humske kaže da je naredba stigla od navijača, kojima niko ne sme da se suprotstavi

Čelnici Partizana već dva dana ćute o tome ko je naredio da fudbaleri uoči prvenstvene utakmice protiv Voždovca (3:0) obuku majice s likom ubijenog vođe navijača Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi! Izvori bliski klubu tvrde da je to bila naredba najistaknutijih “grobara”, koji su rukovodioce maltene naterali da u ime fudbalskog kluba i sportskog društva Partizan objave u “Večernjim novostima” čitulju stradalom navijaču.

Niko se ne javlja

Samo tetki da odnesem lek
Dobili smo majice u svlačionici. Obukli smo ih, ne znam ništa više o tome
Alen Stevanović, fudbaler Partizana

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura, predsednik sportskog društva Milorad Vučelić i sportski direktor fudbalskog kluba Ivica Iliev, koji su gotovo uvek dostupni za izjave i komentare, ovog puta nisu odgovarali na brojne pozive ni poruke kako bi objasnili šta se dogodilo u svlačionici i ko je igračima obukao majice. Izvor odlično upućen u dešavanja u Humskoj rekao nam je da se svi plaše da progovore.

Navijači nisu zamolili, već zapretili čelnicima kluba i igračima da moraju da nose majice, jer smatraju da je to najbolji način da se oda poslednja pošta stradalom Stankoviću. Nisu se tu mnogo pitali ni Vazura ni Vučelić, zna se da, kad navijači donesu takve odluke, niko ne može i ne sme da im se suprotstavi. Zato niko od čelnika i neće da govori o tome – ispričao nam je izvor iz Humske.

Vidim da iz kluba ne smeju da zucnu ništa o tome, a šta mislite zašto? Pa plaše se da ne budu povređeni, na bilo koji način, čak i fizički. Navijači drže u šah-mat poziciji klupske funkcionere

Doskorašnji kandidat za predsednika Partizana Ivan Ćurković takođe nije smeo da priča na ovu temu. Kao i uvek, ljubazno se javio na telefonski poziv, ali pošto je saslušao pitanje, legendarni golman je kratko odgovorio pre nego što je prekinuo vezu:

Nemam vremena za komentar, u društvu sam francuskog ambasadora – kazao je Ćurković.

Fudbaleri Partizana takođe su potvrdili da nisu imali pravo glasa u odlučivanju da li da nose majice ili ne, već da su dobili direktivu. Alen Stevanović, koji je karijeru gradio u Italiji i ranije se nije susretao s ovakvim događajima, kratko je rekao posle utakmice s Voždovcem:

Dobili smo majice u svlačionici. Obukli smo ih, ne znam ništa više o tome – objasnio je Stevanović.

Zvezdaši podržavali Dunjića i Mišića

Fudbaleri Crvene zvezde već su dva puta prošli kroz sličnu situaciju poput one u kojoj su se u subotu našli igrači Partizana. Naime, zvezdaši su morali da nose majice sa likom Uroša Mišića pošto je osuđen zbog pokušaja ubistva policajca na stadionu, a potom i posle ubistva vođe “delija” Velibora Dunjića.

Odluka o nošenju majica još više čudi zbog činjenice da je ubijeni Sale Mutavi samo nekoliko meseci ranije učestvovao u fizičkom napadu na Miloša Vazuru, kada su tom prilikom pretučeni članovi Partizanovog obezbeđenja. Doduše, Vazura je kasnije na suđenju rekao da nije u sukobu sa Stankovićem.

Sledi kazna

Direktor Superlige Vladimir Bulatović rekao je za Informer da iz Partizana niko nije podneo zahtev da igrači nose majice, iako je to obavezna procedura. Zbog toga ističe da je moguća kazna za crno-bele.

Napravljen je propust što Partizan nije zatražio od Zajednice superligaša saglasnost da njegovi igrači izađu na teren u tim majicama. Zahtev za nošenje majica se šalje čak i u slučajevima kad je deci potrebna pomoć. Svakako da je pomenuta situacija nešto što ima veze s ugledom lige, ali mi nemamo pravo da kvalifikujemo stvari na taj način. Nezahvalno je komentarisati da li ovo narušava ugled lige – rekao je Bulatović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI