CEDOMIR JOVANOVIC: JANKOVIC je PODMUKAO A DS KILAV!

Ne može se svako ko se odazove pozivupredsednka Aleksandra Vučića na dijalog o Kosovu proglašavati izdajnikom, poručio je danas lider LDP Čedomir Jovović koji kaže da nije iznenađen što je Pokret Saše Jankovića odlučio da prekine saradnju sa DS, jer ta saradnja nikad nije bila iskrena
 

Jovanović je, na konferenciji za novinare, rekao da “nema nikakvo razumevanje za tu Jankovićevu ideju da je svako ko pokuša d razgovara sa Vučićem izdajnik i da se sa Vučićem i onima koji sa njim vode zemlju može razgovarati samo o jednoj temi, a to je kako će mirno predati vlast”.Kako je naveo za njega je taj potez Jankovića ešto podmuklo i očekivano i neiskreno, kao i mnogo toga, što je, dodaje, do sada Janković uradio.

– Janković nikada nije želeo sa DS jr ne može da šefuje demokratama. Iz istog razloga, nije bila moguća saradnja njega i mene – rekao je Jovanović.Odgovarajući na pitanje o prekidu saradnje PGS sa DS, Jovanović je rekao da ne bi da se meša Dragana Šutanovca i Saše Janovića jer tu, kaže, ima jako malo politike.

Naveo je da DS ima svoje organe i treba da formuliše svoju politiku.– Video sam njihov kilavi odgovor. Kilav ne zbog toga što je izostala neka svađa i prst u oko SašiJankoviću, to nikome ne treba, ali tu nema nikakve politike – kaže Jovanović.Navodi da ovo nije poslednje što je Janković uradio i da će tu biti još poteza iz “arsenala Koštunice”.

Smatra da je za opoziciju pogubno insistiranje na takvom odnosu prema zemlji zbog koga se navodno razilaze sada Janković i Šutanovac.- Kako mislimo da promenimo društvo ako ne razgovaramo? Vučićeva ideja da se pokrene dijalog o Kosovu je nešto na šta mi ne smemoostati nemi – kaže Jovanović i ponovo ističe spremnost LDP na razgovor, uz garanciju da ta stranka nće ni za promil promeniti svoj stav o Kosovu.– Zato sam i rekao da Vučić treba da stavi flaster na usta Dačiću. Mislim da sam tu pogrešio jer sam stavio tačku. Treba da ga veže negde ili zatvori jer ono što je juče uradio na sednici Saveta bezbednosti UN može da se dopada samo palanačkim đilkošima po Srbiji – kritikuje Jovanović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI