CEDO COLOVIC OTKRIO OPERATIVCIMA BIA SPISAK DRZAVNIH NEPRIJATELJA SRBIJE

U Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu nisu želeli da komentarišu da li je sporazum sa Čolovićem zvanično potpisan, kao ni šta se u njemu navodi. Na osnovu informacija od dobro obaveštenog izvora, špijun je nakon saslušanja u tužilaštvu pristao da se još jednom sastane sa operativcima BIA koji su ga uhapsili, kako bi im pomogao u lociranju i hapšenju saradnika stranih službi.

– Čolovića smo pratili nekoliko meseci i, dok je bio na merama, došli smo do vrlo konkretnih dokaza da je Hrvatima prenosio informacije koje su se odnosile uglavnom na ljude i događaje iz njegovog okruženja u vreme rata u Hrvatskoj. Odavao je ko je gde bio i šta je radio devedesetih, ali i gde ti ljudi danas žive i kuda se kreću. Otkrili smo da se sa pojedinim ljudima kojima je davao informacije sastajao čak i u Srbiji. Imamo snimljenu njegovu komunikaciju, ali i fotografije koje sve potvrđuju – otkriva neimenovani sagovornik. Prema njegovim rečima, na tim snimcima jasno se čuje da je on za takve informacije dobijao i novac.

Na spisku onih koje je prodao Hrvatima, tvrdi izvor, nalazi se čak i jedan njegov komšija iz Hrvatske, inače Srbin, a na osnovu prikupljenih dokaza, uz imena koja je Čolović dao istražiteljima, uskoro se očekuju nova hapšenja, prema rečima ovog izvora.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI