CEDO COLOVIC HRVATSKI SPIJUN UHAPSEN U BEOGRADU

Загребачки “Вечерњи лист” пише, “На основу сазнања из Београда”, да је српски шпијун којег су оперативци српске Безбедносно-информативне агенције (БИА) ухапсили јуче у Београду идентификован као 57-годишњи Чедо Чоловића, Официр у пензији Републике Српске.

Ухапшени је оптужен је да је “годинама Загребу, преносио податке из Београда и да су због њега најмање деветорица Срба оптужена за ратне злоцине”, као и да је “Ухапшен док је бежао у Хрватску”

Хрватски дневник тврди да је Ухапшени оптужен је да је “годинама Загребу, преносио податке из Београда и да су због њега најмање деветорица Срба оптужена за ратне злоцине”, као и да је “Ухапшен док је бежао у Хрватску”.

У сарадњи вишег стручног тужилаштва у Београду и БИА је Данас је лишено слободе једно лице због постојања сумње да је извршио криично дело шпијунаже, саопштено је вечерас из вишег јавног тужилаштва.

Како се наводи у саопштењу, ради се о лицу које има држављанство Републике Србије и Хрватске, који је до 1990. године живео и радио у Републици Хрватској, након чега му је место пребивалиста било је у Републици Србији.

Осумњиченом је за наведено кривично дело одређено задржавање од 48 сати, након чега ће бити приведен надлежном тужиоцу ради саслушања. Тужилаштво ће у складу са својим уставним овлашћењима и законским наставите поступање у правцу утврђивања свих околности наведеног догађаја, водећи рачуна о заштити виталних интереса Србије, а све у циљу потпуног утврђења свих радњи које чине обележја овог Кривичног дела у оквиру својих законских овлашћења.

Након спроведене истраге и утврђеног чињеничног стања јавност ће бити о томе бити благовремено обавештена, додаје се у саопштењу.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI