ČEDA JOVANOVIĆ: Pitanje je samo da li će VUČIĆ DA POBEDI U PRVOM ILI U DRUGOM KRUGU!

Čedomir Jovanović izjavio je danas da opozicioni kandidati za predsednika Srbije nemaju jasnu politiku i ne nude odgovor na neizvesno vreme u kojem živimo, već se predizborna kampanja svela na međusobne obračune personalnog tipa

On je, gostujući na televiziji Pink, istakao da je u ovoj predizbornoj kampanji problem to što se društvu ne kaže istina i ne kaže se šta je cilj izbora.

– Za mene je jedini prihvatljiv cilj formulisanje politike na kojoj možemo da gradimo svoje pozicije u vremenu koje je pred nama. Janković, Jeremić, Čanak – to su sve opozicioni političari koji su sami po sebi meni bliski, ali moraju reći za šta se kandiduju i šta je cilj njihove kampanje – rekao je Jovanović.

Izbori su, ukazuje on, ozbiljan posao i treba ih iskoristiti za elementarne dogovore kakvi se, nažalost, ne nude.

– To što kandidati opozicije nude nema veze sa politikom. To se i vidi, pitanje je samo da li će Aleksandar Vučić pobediti u prvom ili drugom krugu. Za mene nije. Za mene je pitanje pobede pitanje naše sposobnosti da se napravi dogovor – kaže Jovanović, istakavši da je u neizvesnom vremenu u kojem živimo opoziciji potreban jasan plan. 

Upitan da li ga je uvredilo to što je Saša Janković rekao da mu baš i ne treba njegov glas, Jovanović kaže da to njega nije uvredilo, ali da, kako veruje, jeste birače LDP-a.

Ukazuje i da Janković, kao kandidat za predsednika Srbije, “mora imati snagu da seče Gordijeve čvorove, za vrstu jezika zbog koje i danas nosimo rečenice Zorana ?inđica u glavama, a to nije samo pitanje iskrenosti već i političke hrabrosti”.

Lider LDP-a primećuje da u izbornoj kampanji danas ima malo onog što je ?inđić simbolizovao – odlučnosti, hrabrosti, konkretnog jezika.

– Ovu kampanju nam jede kukavičluk. Rečenica ”Daj gas” nam je potrebna i danas – ističe on.

Prema njegovim rečima, deo naše javnosti je veoma surov prema ?inđiću, koji je, kako naglašava, simbol jedne politike i sinomim za vrstu nadu koja nam je svima potrebna.

– Ali, to me ne čudi. Čudi me nespremnost pojedinaca ne da brane Zorana, već da se bore za vrednosti za koje se on bori – kaže Jovanović, dodajući da među predsedničkim kandidatima neki o tome ćute, dok se neki trude da “protrče kroz 12. mart, dan kada je on ubijen, i prođu što jeftinije”. 

Politička pozadina Đinđićevog ubistva, navodi Jovanović, nikada nije otkrivena jer su koreni duboki i uporište imaju u pogrešnoj politici, koja i danas ima svoje protagoniste.

– Oni nisu direktno formulisani. Zato reba reći ono što su činjenice – zaključuje lider LDP-a.

POGLEDAJTE GOSTOVANJE ČEDOMIRA JOVANOVIĆA NA TV PINK:

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI