CAMIL DURAKOVIC IZGUBIO SREBRENICU! Grujicic proglasio pobedu u trci za nacelnika opstine!

Kandidat za načelnika Srebrenice, koji ima podršku svih srpskih stranaka, Mladen Grujičić, proglasio je večeras pobedu, uz tvrdnju da ima više od 3.000 glasova od aktuelnog gradonačelnika i protivkandidata Ćamila Durakovića

Reč je o stranačkim podacima o izbornom rezultatu.

Iz SDA, međutim, tvrde da to nije tačno i da treba sačekati da stignu glasovi u odsutnosti i glasovi onih koji glasaju putem poste.

Čović (HDZ) nije glasao, jer živi u Mostaru

Hrvatski član Predsednistva BiH Dragan Čović nije danas glasao na lokalnim izborima u BiH, a razlog je što živi u Mostaru, jedinom gradu u kome izbori ni ovog puta nisu održani.

Ustavni sud BiH poništio je odredbe izbornog zakona za Mostar, a Parlament BiH nije usvojio nove. Zbog toga građani Mostara nisu birali, niti mogu biti birani već punih osam godina.

Upitan kako će izgledati 11. jul u Srebrenici naredne godine, ako zaista dobije najveći broj glasova, Grujičić kaže da poštuje sve žrtve rata i da će Opština imati svoj udeo u tom obeležavanju, te da, pored Durakovića, ima još Bošnjaka, koji mogu da rade organizaciju obeležavanje te godišnjice.

Grujičić kaže da će sve biti kao pre i da Srbi i Bošnjaci u Srebrenici mogu da nastave da žive u miru, uprkos tome što mnogi pokušavaju da ih zavade.

Na terenu Srbi i Bošnjaci izuzetno se poštuju i svi zajedno gledaju u budućnost – rekao je Grujičić za regionalnu N1TV.

SNSD pobedio u Banjaluci i Trebinju

Prema podacima SNSD-a od 68.358 prebrojanih glasova u Banjaluci njihov kandidat za gradonačelnika Igor Radojičić dobio je 40.221 glas ili 58,84 odsto glasova. Prema tim podacima, kandidat SZP Dragan Čavić dobio je 28.137 glasa ili 41,16 odsto glasova.

U Trebinju, izbornu pobedu za gradonačelnika proglasio je kandidat SNSD-a Luka Petrović koji je rekao da je do sada u ovom gradu prebrojano 19.630 glasova, i da je razlika između njega i kandidata SZP Slavka Vučurevića 2.800 glasova.

Dosadašnji gradonaćelnik Trebinja, Slavko Vučurević, čestitao je Petroviću, izbornu pobedu.

Lider SDS-a Mladen Bosić rekao je da su izborni rezultati kandidata SDS-a, ali i Saveza za promjene veoma loši. Najavio je da će uskoro biti izvršena analiza izbornih rezultata i pokrenuta odgovornost za loš izborni rezultat u ovoj stranci, počevši od njega.

Kandidat koalicije “Bijeljina pobeđuje” za gradonačelnika Zlatko Maksimović je na pres-konferenciji proglasio pobedu. Kako je rekao prebrojano je 98 odsto glasova, a za njega je glasalo 30.802 birača, dok je za kandidata SZP Miću Mićića glasalo 29.980 birača.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI