CAMIL DURAKOVIC : ISTRAGA O POKUSAJU ATENTANTA NA VUCICA SE NASTAVLJA

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković tvrdi da istraga zbog napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića, prošle godine na komemoraciji u Potočarima, nije obustavlljena, već da je obustavljena istraga samo protiv Almira Merdića.

– Nisu ni pročitali šta je Tužilaštvo radilo. Obustavljena je istraga protiv jedne osobe, a nije slučaj obustavljen. Politički reagujemo na odluke Tužilaštva – to govori koliko su u Srbiji doslednji. Strategija koju sprovode – a očekuju od nas da budemo slepi – kaže Duraković.

Duraković je rekao i da šef srpske diplomatije Ivica Dačić svojim izjavama tim povodom se “dodvorava aktuelnim politikama u Srbiji, a ranije to nije radio”.

Duže od godinu dana vlasti BiH ništa nisu uradile da pronađu napadače i organizatore tog napada na srpskog premijera 11. jula prošle godine u Potočarima.

Tužilaštvo BiH saopštio je ranije da je obustavilo istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije

Merdić je potvrdio da je istraga protiv njega obustavljena, dok su u užilaštvu rekli da ne mogu da daju informacije do ponedeljka.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI