BRUKA I SRAMOTA DJORDJE BALASEVIC peva Hrvatima dok slave ‘Oluju’!

PANONSKA PIZDA! BRUKA I SRAMOTA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Peva Hrvatima dok Ustaše slave ‘Oluju’!
Srpski pevač nastupa u Puli 4. avgusta, na 21. godišnjicu genocida nad Srbima i uoči državne ustaške proslave tog zločina


Poznati novosadski pevač i kantautor Đorđe Balašević, verovali ili ne, pevaće u Hrvatskoj, ni manje ni više nego 4. avgusta, na 21. godišnjicu zločinačke akcije “Oluja”, u kojoj je ubijeno 2.000 i proterano oko 250.000 srpskih civila!

I Pajtić u Hrvatskoj dok veličaju zločine

I lider DS Bojan Pajtić provešće odmor na Hrvatskom primorju u vreme proslave zločinačke “Oluje”! Kako smo već objavili, Pajtić će krenuti na letovanje s porodicom 30. jula i tamo provesti deset dana. To znači da će “zakačiti” i dan kada Hrvati širom zemlje veličaju progon i zločine nad Srbima.
Koncert u pulskoj “Areni” zakazan je za 21 sat, pa će tako srpski pevač nastupati u Hrvatskoj samo veče uoči zvanične državne ceremonije i proslave genocida nad Srbima, na kojoj će zapevati i ozloglašeni srbomrzac Marko Perković Tompson (vidite okvir)!?!

Cinično i ružno

Premda ovo “panonskom mornaru” nije prvi antisrpski skandal, javnost u Srbiji zgrožena je ovom Balaševićevom odlukom. Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da nije iznenađen Balaševićevim gestom, jer jedan deo “elite” u Srbiji svesrdno podržava Hrvate.

Ovo je skandal! Na taj način on faktički učestvuje u proslavi progona 250.000 Srba sa svojih ognjišta. Pomirenje ne može doći preko muzike ili pozorišta. Zagreb mora zvanično da se distancira od zločinačke politike i suoči sa genocidom koji je počinjen nad srpskim civilima. Svaka druga priča je cinizam ili laž – podvlači Linta i dodaje da početkom avgusta nijedan srpski umetnik ne bi trebalo da se pojavljuje u Hrvatskoj.

Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac smatra da je nastup novosadskog muzičara u Hrvatskoj na dan “Oluje” nepoštovanje prema srpskim žrtvama.

Raniji Balaševićevi ispadi

* Na koncertu u Hrvatskoj rekao: ‘Govorim iskvarenu verziju hrvatskog, tzv. srpski jezik’
* Na nastupima u inostranstvu koristio službeno obezbeđenje MUP Srbije
* 2004. od pokrajinske vlade Bojana Pajtića dobio osam miliona dinara za propali film “Kao rani mraz”
* Održao besplatan koncert u Novom Sadu u predsedničkoj kampanji Borisa Tadića 2012. godine

Većina nas Krajišnika obeležava 4. avgust kao Dan žalosti, a i Vučić i Dodik će biti u izbegličkom naselju Busije kod Batajnice. Neprimereno je za bilo kog Srbina da u svetu, a naročito u Hrvatskoj, nastupa tog dana. To je zastrašujuće, jer je tog datuma operacija počela. Ako Srbi ne poštuju svoje žrtve, ko će ih poštovati – kategoričan je Štrbac.

Na drugoj strani, predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac ističe da je uveren da će Balašević na nastupu u Hrvatskoj “poslati antiratne poruke”.

Nije mi poznato da Balašević taj dan nastupa u Puli. Ako je tako, siguran sam da ni on, ni njegova publika neće vređati nikog, pa ni stradanje Srba. Štaviše, verujem da će njegove poruke biti antiratne, kao što verujem da će njegov koncert uznemiriti hrvatske ekstremiste, koji će ustati protiv njega. Posebno simpatizeri Tompsona, kome istarske vlasti ne dozvoljavaju da peva u pulskoj “Areni” – zaključuje Pupovac.

Ne mari za žrtve

I dok se prozvani Balašević, očekivano, nije oglašavao, njegova supruga Olivera juče nije bila raspoložena za komentar ovim povodom, baš kao ni ćerka Jelena Beba Balašević. Međutim, Beba, koja je i funkcionerka DS, na Tviteru je okačila komentar koji potvrđuje da Balašević ne mari preterano za srpske žrtve:

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI