Britanski Gardijan analizirao susret Putina i Trampa

Britanski list “Gardijan” analizirao je susret predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina tokom njihovog sastanka održanog u Hamburgu. Gardijan“ zaključuje da nije bilo sumnje ko je šef
 

Analizirajući posebno “govor tela” dvoice predsednika, Gardijan navodi da je “ruski predsednik kamenog lica jasno pokazao ko je teška kaegorija na svetskoj sceni”.Autor Džon Krejs podseća da se prvi susret Putina i Trampa desio tog jutra u prolazu, u prostoru za VIP zvanice konerencijskog centra i da je Putin nameravao da se samo na brznu rukuje s američkim predsednikom, zaboravljajući da “za Donalda Trampa ne postoji nešto što se zove rukovanje na rzinu”.  Predsednik SAD je izbacio lepljivu desnu šapu, zgrabio (Putinu) ruku svojom levo rukom i onda je pun entuzijazma pumpao prilično duže nego što bi to nekome odgovaralo. Čovek očigledno nea osećaj za lični prostor- tvrdi novinar “Gardijana” za Trampa.

Krejs dalje navodi da se predsednik Rusije, kojeg nziva “Vlad”, prilično nezainteresovano osmehnuo, “rešen da ne ispadne nadmuden ovakvim trećerazrednim igrama moći”.
Navodi se da je Putin, do njihovog bilatralnog susreta tog popodneva, već bio spremniji. Za obavezno slikanje pred novinarima dvojica predsenika sela su u fotelje jedan pored drugog, sa prevodiocima i zvaničnicima koji su seeli pored. 
Njihov govor tela teško da je mgao da bude gori. Donald je bio na ivici svoje stolice, pokušavajući da se pokaže kao da kontroliše situaciju. Vladimir je sedeo smirno, želeo je da oznoji americkog predsednika i uspeo je. Nije bilo sumnje ko je
Donaldu je bilo neprijatno zbog duge tišine i počeo je da je ispunjava rečima. Bilo kakve reči. 
Imali smo vrlo … vrlo dobre razgvore. Sada ćemo razgovarati i očigledno je da će se nastaviti- rekao je Tramp, a Putin je pogledao dole, pokušavajući da se ne smeje.
Krejs piše da su “oboica imala prevodioce, ali su Amerikanci jasno zaboravili da dovedu prevodioca za engleski jezik”.
Radujemo se zbog puno pozitivnih stvari koje se dešavaju za Rusiju i za Sjedinjene Države i za sve na koje to utiče. Oduševljen sam i čast mi je što sam vas upoznao, gospodine predseniče- rekao je Tramp.  U tekstu se navodi da se Tramp, osetivši se nesigurno, setio prvog pravila diplomatje koje su mu savetnici rekli tog jutra, a to je da ako se oseti neugodno ponvi rukovanje. 

Tu nema greške. Američki predsenik je izbacio ruku koju je Putin prihvatio. Ovog puta Donald je držao drugu ruku pored sebe. Prva runda u korist Putina- navedeo je u tekstu Gardijana.
Britanski dnevnik navodi da je kad je došao red na rusog predsednika da govori, Purtin najpre zurio u pod, da mu je glas retk bio glasniji od šapata, dok je Tramp kolutao očima, nesiguran gde treba da fiksira pogled. Nije bio naiknut da se koncentriše na više od 140 karaktera istovremeno. Čak i to je često borba- ocenjuje britanski dnevnik, te navodi reči Putina: Razgovarali smo telefonom, ali telefonski pozivi nikada nisu dovoljni. Drago mi je da mgu da Vas upoznam lično. I nadam se, kao što ste rekli, da naši sastanci daju pozitivne rezultate.
Dok je Putin završio, zaključuje Krejs, “Doald je prešao na drugo rukovanje”. 
Vlad je bio siguran da je ovo još očiglednije od prethonog. Dva – nula za Putina- ocenio je Gardijanov novinar.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI