BRISEL: SASTANAK VUCICA I TACIJA SA MOGERINI 31-8-2017

Hapšenje Bogdana Mitrovića je vrhunac licmerja, izjavio je predsednik Srbije Aleksanda Vučić i dodao da je na današnjem sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem otvorio i pitanje hapšenja Mitrovića


Vučić je u Briselu naglasio da se to hapšenje nije smelo dogoditi.
– U pitanju je čovek koji ma tri ćerke i dva sina, koji je tamo išao mnogo puta i prijavio se na listu. Interesantno je da ga je prijavio komšija koji mu je uzurpirao i oduzeo imovinu. Prijavio ga je posle 18 godina, valjda plašeći se da će mu je tražiti nazad. To je vrhunac licmerja – poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 
On je posle sastanka sa predsednikom Kosova i šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini naglasio da će Srbija pratiti slučaj Mitrović i da se nada brzom rešenju.

Od konkretnih pitanja, koja su eć bila deo dijaloga Beograda i Prištine, potvrđen je dogovor o pravosuđu, najavljeno otvaranje Mosta na Ibru do kraja godine i konstatovano da po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština Priština nije načinila nikakav napredak, reao je predsednik Srbije novinarima u Briselu.
Vučić je istakao da bi rešenje istorijskih odnosa Srba i Albanaca mnogo značilo i za Beograd i za Prištinu, te da će se ti razgovori nastaviti, mada, istakao je, niko nije preveliki optimista.
Ipak, rekao je Vučić, “vidimo malu šansu rešavanje istorijskog pitanja između Srba i Albanaca i moramo da je iskoristimo”
– Vredi probati zbog budućnosti – rekao je Vučić.
Razmotrena su, kako je rekao, i sveukupn regionalna pitanja.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI