Bozo Petrov: Milanovic i Plenkovic se IGRAJU VATROM kad napadaju Srbiju!

Bozo Petrov: Milanović i Plenković se IGRAJU VATROM kad napadaju Srbiju!
Lider koalicije “Most” Božo Petrov izjavio je danas da mu je neobjašnjivo što se HDZ i SDP izjavama u vezi Srbije igraju vatrom, dodajući da su odnosi Hrvatske sa Srbijom trenutno sve drugo nego dobri


– Očigledno je HDZ-u i SDP-u svejedno šta se dogodilo pre 25 godina i što je region veoma zapaljiv. Tenzije neće doprineti stabilnosti i bezbednosti u zemlji, posebno ne ekonomskom razvoju – poručio je Petrov u intervjuu bečkom dnevniku “Prese”.

Petrov je istakao da je neophodno imati jasan stav, ali da nije potrebno da se on iznosi s mržnjom.

Prema njegovim rečima, zakon o univerzalnoj jurisdikciji u Srbiji nije dobar i ne može biti prihvaćen, ali se to, kako konstatuje, može reći bez da se zemlja vređa.

On je optužio HDZ i SDP da su namerno stvorile podele u nacionaliste i komuniste u zemlji, kako bi mobilisale svoje birače.

– Ideologija se koristi samo iz izborno-taktičkih razloga. Partije nisu svesne šta čine i sada imamo stvarni razdor. Verujem da postoje važnija pitanja od onog na čijoj strani se borio nečiji deda 1945. Pogled na svet je važan – ali ne tako bitan kao ekonomski razvoj – ističe lider “Mosta”.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI