Bozidar Tomasevic likvidiran ispred zgrade policije u Baru!

Božidar Tomašević likvidiran ispred zgrade policije u Baru!
Božidar Tomašević, bivši član jednog barskog klana, ubijen u subotu veče u klasičnoj sačekuši na kućnom pragu, nedaleko od stanice barske policije. Sumnja se da je ubistvo naručeno iz inostranstva

Baranin Božidar Tomašević ubijen je u klasičnoj sačekuši na kućnom pragu, samo 100 metara od zgrade policije! Informer CG saznaje da je ubistvo naručeno iz inostranstva, gde je Tomašević radio sa sumnjivim grupama koje se povezuju sa prodajom narkotika.

Tome se niko nije nadao
Pretpostavlja se da niko ne bi ni pomislio da izvrši ovakvo krivično delo ispred policije
Velimir Rakočević, kriminolog

Ne isključuje se ni mogućnost obračuna barskih kriminalnih klanova. Policija traga za ubicom, a pod posebnom pažnjom istražnih organa je period dok je Tomašević boravio u inostranstvu.

Ubijeni Tomašević, koji je poslednjih godina živeo u Novom Sadu, poznat je odranije crnogorskim policajcima. Bio je pripadnik jednog barskog klana, koji je u međuvremenu rasformiran.

Situacija u Baru, koji je u subotu veče bio blokiran, dramatična je, jer su se prethodna dva meseca događali incidenti koji taj lučki grad opet polako vraćaju u centar kriminalnih dešavanja.

Kriminolog Velimir Rakočević kaže da su sve učestaliji sukobi kriminalnih klanova nastavak ranijih obračuna i da je čista sreća što do sada neko od nedužnih nije stradao, jer se pucnjave događaju pred očima građana.

– Države pojedinačno ne mogu da spreče ovakve zločine, jer se kriminalne grupe brzo transformišu i razgranaju preko granica. Kada zacrtaju metu, teško ih iko može zaustaviti dok ne dođu do nje – rekao je za Informer CG Rakočević.

Prema njegovim rečima, policija raspolaže sa malo informacija o onima koji su u opasnosti i obično reaguje, nažalost, kada za to bude kasno.

– Saradnja crnogorske policije sa onima iz regiona mora biti homogenija, moraju razmenjivati informacije kako bi lica kojima preti opasnost bila pod nadzorom. Jedino tako mogu se sprečiti likvidacije – smatra Rakočević.

To što se zločin desio praktično na vratima policijske stanice u Baru Rakočević tumači kao dobro isplaniranu sačekušu.

– Pretpostavlja se da niko ne bi ni pomislio da izvrši ovakvo krivično delo ispred policije. Napadači na Tomaševića su odlično osmisli plan delovanja i iskoristili momenat kad je žrtva bila opuštena i zbog blizine policijske stanice nije ni pomišljala da joj se nešto loše može desiti – ističe Rakočević.

Tomašević je poslednjih godina živeo u Baru. Pre toga je bio nastanjen u Novom Sadu, a 2008. godine je privođen sa još devet osumnjičenih u okviru istrage o planiranju ubistva Veska Bujića, koji se u policijskim evidencijama vodi kao vođa jednog od barskih kriminalnih klanova.

Osim njega, policija je tada lisice na ruke stavila Jovici Zindoviću, Nikoli i Goranu Spasojeviću, Zoranu Vukčevicu, Željku Radunoviću, Slaviši Kovačeviću i Radu Mrvaljeviću. Viši sud u Podgorici ih je, međutim, u julu 2010. godine oslobodilo optužbe da su organizovali i pripremali ubistvo Veska Bujića. Tomašević je bio poznat po raznim incidentima, ali je po povratku u Bar vodio miran život i bio posvećen ćerkići i porodici.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI