BOROVCANIN UPUTIO PISMO VRHU SPS: Vi meni ukor pred iskljucenje, ja vama ukor pred isclanjenje

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Nenad Borovčanin obratio se rukovodstvu stranke zbog odluke Statutarne komisije SPS da mu uruči ukor pred isključenje iz partije zbog “neposlušnosti i rada protiv interesa SPS”. Borovčaninovo pismo prenosimo u celosti:


Poštovano rukovodstvo partije,

imam potrebu da vam se ovim putem obratim, jer su mediji jedini organ preko kojeg partija funkcioniše. Za razliku od nekih partijskih funkcionera, ja nisam neimenovan izvor, već osoba sa imenom i prezimenom, pa ću se tako i oglasiti.

Povod je ukor Statutarne ili Predsednikove komisije zbog navodnog verbalnog delikta (inače odavno ukinutog u Zakonima Republike Srbije), i to zbog reči na, svuda u razvijenom svetu slobodnim, društvenim mrežama.

To mi liči na kažnjavanje iz perioda Drugog Svetskog rata kada je GESTAPO (sedište bilo u zgradi današnjeg Ministarstva spoljnih poslova) kažnjavao bez poziva okrivljenog, bez procesa i mogućnosti iznošenja odbrane ili kontraargumenata, a pošten patriota bivao tako kažnjen i osramoćen.

Zato vam dajem ukor pred svoje iščlanjenje iz SPS i vraćanje članske karte. Da se to ne bi desilo, potrebno je da dezinfikujete partiju od nekih pojava.

Iščlanite sve one funkcionere koji su se obogatili na ideji levice i zaštite radničke klase, nezaposlenih i sirotinje, koji su lagali narod u kampanjama, a posle na tim obećanjima uvećavali svoje lično bogatstvo.

Prestanite jedni druge da diskreditujete putem montiranih medijskih afera. Da prestanete da lažete i izdajete drugove svoje. Da uvedete kriterijum napredovanja preko stručnosti, rada, rezultata i čestitosti, umesto što se poslanička i kadrovska lista sastavlja prema podobnosti i poltronstvu. Da oživite organe partije, kako ne bi partija nastavila kontinuirani pad rezultata na izborima.

Nadam se da ćete shvatiti moj dobronamerni ukor, pogledati se u ogledalo i početi raditi sve ono što je neophodno da se uradi za partiju i Srbiju, čime će se svi ponositi.

Nenad Borovčanin

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI