Borko Ilinčić (35), jedan od vođa bande “Pink Panter”, pronađen je mrtav u ćeliji zatvora u Dubaiju

SRPSKI “PINK PANTER” PRONAĐEN MRTAV U ĆELIJI U DUBAIJU! Tajnu ukradenih dijamanata ODNEO U GROB!
Borko Ilinčić (35), jedan od vođa bande “Pink Panter”, pronađen je mrtav u ćeliji zatvora u Dubaiju, a sa sobom je odneo tajnu gde su završili dragulji vredni 11 miliona dolara ukradeni 2007. iz zlatare “Graf” u ovom emiratu
 
Ilinčić, koji je u oktobru prošle godine izručen iz Španije u Ujedinjene Arapske Emirate, preminuo je, kako se nezvanično saznaje, od infarkta, a njegov brat je otputovao u Dubai da preuzme telo.

Ni u španskom pritvoru, ni u zatvoru u Dubaiju, Ilinčić tamošnjim istražiteljima nije otkrio gde su dijamanti koje je sa saučesnicima ukrao pre skoro deceniju. Ilinčić je važio za glavnog čoveka u bandi i pretpostavljalo se da je samo on znao gde su dragulji, da je bio spona s osobom kojima su dijamanti prodati ili predati. Njegovi saučesnici su, kako se sumnja, za učešće u pljački dobili novčanu naknadu.

– Ni posle njegovog hapšenja, kao ni ostalih članova grupe osumnjičenih za krađu dijamanata iz zlatare “Graf” u Tržnom centru “Vafi” 15. aprila 2007, nije otkriveno gde su završili dragulji. Ili su pljačku izveli po nečijem nalogu, za procenat vrednosti ukradene robe, ili su dijamanti završili na jednom od najvećih svetskih tržišta. A to su Antverpen, Amsterdam, Tel Aviv i SAD, gde dobar stručnjak za veoma kratko vreme može da ga izbruši, od ukradenog dijamanta napravi novi, i tako ga učini neprepoznatljivim. Pri tome dijamant minimalno gubi na vrednosti i kao legalna roba ulazi na tržište – objašnjava sagovornik Blica blizak bezbednosnim službama.

Ilinčić je u žižu javnosti dospeo posle spektakularne pljačke u Tržnom centru “Vafi”. Grupa je sa dva “audija” uletela u tržni centar i jednim od njih probila izlog zlatare “Graf”. Za manje od jednog minuta razbojnici su izneli dijamante, nakit i satove u vrednosti od 11 miliona evra! Utrčali su u “audije”, pobegli, a kola su kasnije zapalili.

Za manje od minuta razbojnici izneli dijamante, nakit i satove vredne 11 miliona evra

Ilinčić se skrivao do februara 2014. godine, kada je uhapšen u predgrađu Madrida. Španija ga je izručila UAE, gde je prvobitno osuđen na doživotni zatvor, ali mu je na drugom suđenju kazna smanjena na deset godina zatvora. Na suđenju je tvrdio da nema veze sa pljačkom nakita, i da je “kupovao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme”.

Inače, posle pljačke policija je u Dubaiju uhapsila Nikolu Milata, koji je osuđen na deset godina zatvora zbog pomaganja, dok je Milan Mitić oslobođen optužbe za posedovanje ukradenih stvari. Martin Svoboda je u UAE izručen iz Holandije. Dragan Nikolić je u Francuskoj uhapšen 2008, a zatim izručen Lihtenštajnu, gde služi sedam godina zatvora. U zatvoru u Lihtenštajnu je i Marinko Marić, koji je uhapšen u Monaku, a kazna mu ističe 2019. Interpol i dalje traga za Nikolom Živkovićem i Bojanom Mitić, udatom Lazarević.

Porodica Ilinčić, navodno, sumnja u zvaničnu verziju smrti od infarkta. U Dubai je otputovao Borkov brat da bi preuzeo njegovo telo, ali je pokušao da sazna šta se zaista desilo u zatvoru.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI