BORIS TADIC TRAZI OD VUKA JETEMICA DA VRATI 300.000 EURA DUGA

Lider SDS i bivši predsednik Srbije tvrdi da mu je Vuk Jeremić u kampanji 2012. godine ostao dužan silne pare. Niko ne zna kako je tačno taj dug nastao

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić odbija da podrži kandidaturu Vuka Jeremića za novog šefa države sve dok mu ovaj ne vrati 300.000 evra, koliko mu je navodno ostao dužan u izbornoj kampanji 2012. godine!

Prizeman soj
Stari dugovi, ako postoje, ne moraju biti presudni, mada, sve je moguće… Naši političari su prizemni
Miroslav Šutić, analitičar

Izvor Informera, poznati političar blizak bivšem šefu diplomatije, tvrdi da je Tadić prošlog vikenda sve Jeremićeve saradnike šokirao svojim milionskim zahtevom.

Vuk se pravi lud

Tadić je, kako saznajemo, Jeremiću u subotu, 14. januara, preko posrednika poručio da ne računa na njegovu podršku dok ne vrati “stari dug”.

– Pozvali smo Borisa da se pojavi u “Mikser hausu” na promociji Vukove kandidature. On nam je odgovorio da neće doći dok mu se ne vrati dug. Tadić, naime, tvrdi da mu je Vuk u kampanji 2012. godine ostao dužan čak 300.000 evra. Niko ne zna kako je i kad nastao taj navodni dug, a Boris je samo poručio da Jeremić sve dobro zna… Vuk zasad mudro ćuti. Izgleda da tu ima nečeg i da Tadić ima nekog osnova da traži tolike pare – prenosi sagovornik Informera.

Klačar: Sujeta boli više od novca

Bojan Klačar iz Cesida sumnja da su finansije ključni razlog Tadićevog i Jeremićevog razdora.
– Čak i da postoje finansijski problemi, a ja to ne znam, to su stvari koje mogu da se prevaziđu ako postoji veći politički cilj. Glavni razlozi su liderske sujete i ambicije, različiti odnosi među njima u prošlosti i strah da može doći do prevlasti u samoj stranci – podvlači Klačar.

I dok se Tadić i Jeremić juče nisu oglašavali, portparol Tadićevog SDS Konstantin Samofalov je odgovorio da, “uz sve poštovanje prema novinarskoj profesiji, ne može da odgovori na idiotska pitanja” (?!). S druge strane, Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da ga ne bi iznenadilo da su pare tačka razdora između Jeremića i Tadića.

– Imajući u vidu da je Tadić bukvalno politički “napravio” Jeremića, postavio ga i za savetnika i kasnije za šefa diplomatije, čudno je da do sada nije podržao Vukovu kandidaturu. To je vrlo sumnjivo i šalje poruku glasačima da onaj ko najbolje poznaje Jeremića, faktički njegov “politički otac”, smatra ga nedostojnim za poziciju šefa države – napominje Spasić, uz ocenu da je ipak teško dokazati da iza svega stoji novac.

Kraljevski kompleks

Direktor agencije “Partner konsalting” Miroslav Šutić pak smatra da su samoljublje i “kraljevski kompleksi” dvojice lidera možda i važniji problem od eventualnih dugovanja.

– Stari dugovi, ako postoje, ne moraju biti presudni, mada, sve je moguće… Naši političari su prizemni i nekada trivijalnosti i njihovi međusobni odnosi odlučuju, a nikoga ne zanima šira slika. Vukove ambicije je nemoguće zaustaviti, on uvek teži samom vrhu. Ako ne uspe da bude predsednik Srbije ili sveta, pokušaće verovatno nešto intergalaktički da uradi. A Boris je paradigma samoljublja koje je prešlo u bolest, tako da zbog toga njih dvojica nema šanse da se slože… –

Ne verujem da su pare razlog, ali je vrlo indikativno to što Tadić nije uz Jeremića. Indirektno je najavljena podrška, a onda je iznenada izostala, sigurno se nešto desilo u međuvremenu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI