BLOKIRAN SAJT SERIJE.RS : POLICIJA PREUZELA KONTROLU NAD SAJTOM

BEOGRAD – Protiv dve osobe podneta je krivična prijava zbog zbog postojanja osnova sumnje da su u dužem vremenskom periodu preko internet portala “serije.rs” nezakonito omogućili on-lajn gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli ogromnu finansijsku štetu.

Krivičnu prijavu u redovnom postupku podneli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog tužilaštva za visoko tehnološki kriminala.

Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u koordinaciji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, preuzelo je administratorsku kontrolu nad internet portalom “serije.rs” i na taj način prekinulo nelegalno emitovanje i on-lajn gledanje domaćih i stranih televizijskih serija.

Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste administratori internet portala “serije.rs”, koji se sumnjiče da su počinili krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, obavila pregled računarske opreme koju su koristili za administraciju portala i privremeno ih oduzela, dodaje se u saopštenju MUP.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI