BJELO DUGME ARENA! Napravili spektakl pred 20.000 fanova

Prvi od tri rasporodata koncerta Bijelog dugmeta u beogradskoj Areni večeras je kasnio pola sata zbog nezapamćene gužve na ulazima

 
A tačno u 21 sat, sva svetla u Areni su se pogasila, a sa scene, na kojoj se udobno smestio sinfonijski i trubački orkestar, “Dugmići” su pozdravili 20.000 ljudu u Areni pesmom “Noćas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne”. Prvi je na scenu Arene izašao Alen Islamović, i zajedno s Goranom Bregovićem pozdravili su  beogradsku publiku.

Dobro veče i dobro došli – kratko su se obratili legendarni muzičari a publika je grlato i horski zapevala “Jugoslavijo na noge”, pokazujući da žal za SFRJ i nekim boljim vremenima jednostavno nikad neće prestati.

Ovo je jedna stara pesma o jednom starom gradu, koji više ne postoji – poručio je Alen uz pesmu. Aranžmani pesama su blago prilagođeni muzičkoj formi koju Goran Bregović neguje poslednjih decenija sa “Orkestrom za svadbe i sahrane”.

“Evo, zakleću se” Alen peva sa gitarom, a publika je u transu, dok parovi plešu stiskavac. Momci iz “Dugmića” nižu najveće hitove najpopularnije grupe sa ex-YU prostora, a sledeća na repertorau je “Kao da sam drogiran”.

Da vidim ruke – viče Alen uz “Doživeti stotu”, a atmosfera u Areni doživela je vrhunac, kada je 20.000 ljudi zapevalo “Te noći kada umrem”.

“Napile se ulice” legendarna pesma dobila je zanimljivu notu uz trubače, pa se Beograd njiše uz pravi pastirski rok. Red gitara, tri reda truba.

Ćiribiribela” poziva na ples uz zvuk glasova baritona. Alen se uvija kao u mladim godinama, dok Brega diriguje ovim spektaklom koji je priređen Beogradu večeras.

Izgleda da su stihovi “Ti si zadnji romantik na ovom svijetu što se sporo kreće i čeka raj”, posebno dirnuli žensku publiku, bez obzira na dozu cinizma, koja bukvalno pada u trans. Kao da su se stare emocije probudile, a “Dugmići” su u da stvore nove.

Veliki broj poznatih ličnosti nije želeo da propusti koncert godine. Među prvima pristigli su Kaja Ostojić, Kiki Lesendrić, Miodrag Dragičević, Dragan Šutanovac sa suprugom, voditelj Ivan Ivanović, Danica Drašković, Mlađan Dinkić i drugi…

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI