BEOGRADSKI IZBORI REJTING NINAMEDIJA

Kada bi se izbori u Beogradu održvali iduće nedelje SNS je stranka koja bi dobila najviše, 37,2 odsto glasoa, pokazuju rezultati istraživanja agencije “Ninamedia research”

 

Prema tom istraživanju, cenzus bi prešlo još šest stranaka, navodi se u saopštenju Ninamedije.
Kako se precizira, među opredeljenim glasačima, SNS je straka koja ima najviše potencijalnih glasača – 37,2 odsto.Na drugom mestu nalaze se okupljeni oko Pokreta slobodnih građana (PSG-Ðilas-Jereić) sa 14 odsto, sledi grupa građana Aleksandar Šapić sa 9,2 odsto, SPS sa 7,5 procenata.DS ima podršku od 6,9 odsto, SRS 6,1, a preko cenzusa nalazi se i pokret Dveri sa podrškom od 5,7 procenta.

Ostale stranke beleže frekvenciju odgovora manju od 5 odsto.

Ninamedia

Prema tom istraživanju, 41 odsto građana se izjašnjava da bi sigurno, a 24,1 procenta da bi verovatno izašli na izbore. Verovatno se ne bi odazvalo pozivu kaže 8,3 odsto ispitaih, a 19,8 odsto je onih koji sigurno ne bi ispunili građansku dužnost. Neodlučnih po pitanju izlaznosti je 6,8 procenata.NinamediaGrađani koji su se izjasnili da bi izašli na izbore i koji su opredeljeni pri izboru stranke kojoj bi dali glas, dodatno su upitani da se izjasne i po pitanju stranke koja bi bila njihov drugi izbor.
Od ispitanih Beograđna 36,9 odsto se izjašnjava da nema drugi izbor, 8,2 odsto je neodlučnih po ovom pitanju, dok se kao najčešće pomenuta stranka javlja SPS sa 19,6 procenata navoda.
Za 3,9 odsto opredeljenih glasača drugi izbor je SNS, za Pokret slobodnih građana bi se opredelilo 3,4 procenta, a po 3,2 odsto Beograđana u drugom izboru navodi Dosta je bilo i JS. Ostale stranke poinju se u procentu manjem od 3 odsto, navodi se u istraživanju.

Ninamedia


Terensko istraživanje sproveeno je na teritoriji Beograda, u domovima ispitanika od 3. do 16. januara na reprezentativnom uzorku od 1.208 ispitanika, a odnosilo se na ispitivanje stavova građana Beograda o političkoj opredeljenosti na lokalim izborima, precizira se u saopštenju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI