BEOGRAD: TETKICA POKUSALA DA BACI UCENICU KROZ PROZOR MAJKA DOBILA MOZDANI UDAR

LUDOJ TETKICI SA NBG SAMO PREKRŠAJNA PRIJAVA, a majka devojčice koju je maltretirala dobila MOŽDANI UDAR!
Treće osnovno tužilaštvo će pokrenuti prekršajni postupak protiv G. V., tetkice novobeogradske srednje škole koja je u septembru 2015. pokušala da baci kroz prozor učenicu prvog razreda R. J. (15)! Posle incidenta u školi devojčicina majka Slađana je zbog velikog stresa dobila moždani udar. Provela je deset dana u bolnici i još se oporavlja


U tužilaštvu su naveli da u postupku tetkice nema osnova za krivičnu odgovornost!

– Ustanovljeno je da spremačica nije nameravala da baci učenicu kroz prozor, već samo da je uplaši. Suštinski, u pitanju je neadekvatan i krajnje neprimeren pokušaj tetkice da vaspita tuđe dete. Možda dobra namera katastrofalno je realizovana – kaže sagovornik iz tužilaštva.

Bizarni incident u srednjoj školi odigrao se 24. septembra kada je G. V. u hodniku škole prišla uplakanoj R. J. Posle kraćeg razgovora zgrabila ju je za vrat, nagnula je kroz otvoren prozor i rekla: “Hoćeš sad da ti lupim šamarčinu i da te bacim dole, da ti dam razlog da plačeš?!”

Srećom, u učionici su se zadesile i druge učenice koje su devojčicu uhvatile za noge i tako sprečile tragediju. Istovremeno, jedna od tih devojčica je i slikala incident.

Tetkica je u međuvremenu dobila otkaz, ali otac prestravljene devojčice Vladan Jevtić i dalje je ogorčen ponašanjem odgovornih u školi. On tvrdi da je vršen strahovit pritisak da se sve završi u “tišini” i što brže.

– Sramotan je način na koji je direktor škole vodio ceo slučaj, ali i to kako se posle incidenta obraćao mojoj supruzi i meni. U izveštaju koji je prosledio Ministarstvu prosvete direktor navodi da je spremačica sprovodila svoju “pedagogiju”?! Na sve načine je pokušavao da umanji incident koji se dogodio. Ni u jednom trenutku nije rekao “žao mi je”. Ponašao se kao da je moja ćerka kriva što je tetkica to uradila – priča Jevtić.

Anketa

INFORMER.RS
Da li mislite da je prekršajna prijava dovoljna za ovaj incident?
Ne, nikako, morala je da bude krivična prijava
Tetkica mora u zatvor!
Malo je preterala, ali imala je dobru nameru
S današnjim tinejdžerima ne možeš drugačije

On dodaje da direktor škole i dalje odbija da mu dostavi dokumentaciju o incidentu i “nijednom nije želeo da mu zakaže sastanak kako bi porazgovarao o tome”.

Posle incidenta u školi devojčicina majka Slađana je zbog velikog stresa dobila moždani udar. Provela je deset dana u bolnici i još se oporavlja

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI