BEOGRAD – PEKING : VUCIC NAJAVIO USKORO NOVI LET IZ BEOGRADA

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić najvio je da će uskoro iz Beograda biti uvedeni direktni letovi za Peking.Vučić je na konferenciji za medija izajvio da je vlada juče počela razgovore s kineskim avioprevoznikom, čiji dolazak u Srbiju uskoro očekuje, kada će biti uvedeni i direktni letovi iz Beograda za Peking.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija ukinuti vize Kinezima, a Kina Srbima, i ocenio da to značiti brzo otvaranje direktnih letova između Beograda i Pekinga kao i više poslovnih prilika.

“Dogovorio sam se sa kineskim ambasadorom Lijem Mančangom da Srbija ukine vize Kinezima, Kina Srbima, što će značiti i brzo otvaranje direktnih linija do Pekinga, a verujem i do Šangaja”, rekao je premijer za TV Prva.

Prema njegovim rečima, to što više neće biti viza, otvoriće nove poslovne prilike i nove poslove.

“Mogu i to da vam najavim, počeli su nam razgovori od juče, i uskoro do nas dolazi kineski avioprevoznik. Beograđani će uskoro moći da idu direktnom linijom i do Pekinga”, najavio je Vučić dodajući da će Srbija, najverovatnije, i po tom pitanju biti prva u regionu.

On je podsetio da je najavljen i let Peking-Zagreb, ali se nada da će pre toga biti uvedena linija iz Beograda do Pekinga.

“Ali to je moja nada i želja. Boriću se za to”, rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na direktne letove Er Srbije za Njujork i napomenuo da je danas na letu do tog američkog grada bilo 176 putnika, a u povratku ih ima 238.

“Veoma sam srećan zbog toga”, zaključio je.

DANAS RAZGOVORI SA NISLIJAMA

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas sa građanima koji su se prijavili za sastanak s njim u Nišu.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade Srbije, za razgovor sa Vučićem u Nišu prijavilo se 1.200 ljudi, a on će razgovarati sa oko 20 građana koji imaju najteže probleme.

Razgovori Vučića sa građanima najavljeni su za 17.30 časova.

U Oficirskom domu u Nišu u toku je sastanak Vlade Srbije sa predstavnicima Svetske banke, a za 12.00 zakazan je sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom i ambasadorima zemalja EU.

Nakon ovog sastanka Vučić će sa ambasadorima prošetati niškom Tvrđavom.

Trećeg dana boravka Vlade Srbije u Nišu, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obići će gradilište firme “Ingrad” kako bi proverila funkcionisanje elektronske građevinske dozvole i prisustvovaće tribini posvećenoj rodnoj ravnopravnosti u Skupštini grada.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obići će Univerzitet u Nišu, Regionalni centar za stručno usavršavanje nastavnika, Ekonomsku i Elektrotehničku školu i Regionalni centar za omladinsko preduzetništvo.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obići će Narodni muzej, Arheološko nalazište Medijana, Niški kulturni centar, Sabornu crkvu, Galeriju savremene likovne umetnosti i Narodno pozorište.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI