Beograd i Pristina bez dogovora o telekomunikacijama

NAKON 20 SATI PREGOVORA: Beograd i Priština bez dogovora o telekomunikacijama! On kaže da je srpska strana insistirala i do kraja ostala dosledna u zaštiti interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera, a što našim građanima na KiM treba da omogući razgovore sa drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadasnjim tarifama i uz zadržavanje dosadašnjih korisničkih brojeva

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da, posle 20 sati pregovora, sa Prištinom nisu dogovorena sva pitanja neophodna za dogovor o telekomunikacijama.

– Smanjen je broj tačaka neslaganja, ali naša strana nije dozvolila ugrožavanje imovine Republike Srbije i principa koji bi kao važni mogli da predstavljaju presedan za buduće razgovore o ovom važnom pitanju – rekao je Đurić Tanjugu.

On kaže da je srpska strana insistirala i do kraja ostala dosledna u zaštiti interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera, a što našim građanima na KiM, jednom kada sporazum bude sproveden, treba da omogući razgovore sa drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadasnjim tarifama i uz zadržavanje dosadašnjih korisničkih brojeva.

– Posebnu zahvalnost dugujem članovima naše delegacije, naročito rukovodstvu Telekoma Srbija koje je sa nama probdelo duge sate koji su bili napeti, neprijatni i teški – naglasio je Đurić.

Očekuje da će se u doglednoj budućnosti razgovori o ovoj temi nastaviti i dodaje da je srpska delegacija izdržala i uvrede i pritiske i ostala posvećena pronalaženju kompromisa i održivih rešenja.

– Zahvaljujem i predstavnicima EU koji su doprineli tome da jedan broj otvorenih pitanja bude rešen – zaključio je Đurić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI