BARBARA VITEZ PALA SA MOSTA U TISU

VERUJU DA JE BARBARU NEKO GURNUO SA MOSTA: Roditelji devojčice koja je upala u Tisu neutešni

– I dalje se pitam otkuda ona na mostu. Poznajem svoje dete, to nije bila njena ideja – rekao nam je neutešni otac

Stravičan slučaj u kojem je Barbara Vitez (15) iz Sente upala u hladnu Tisu još je pod istragom. I nakon dva dana potrage telo devojčice nije pronađeno, a nesrećni roditelji sumnjaju da je Barbaru neko gurnuo sa mosta u hladnu reku

Drugari koji su bili sa njom, kažu da su u jednom momentu primetili da Barbare nema. Odmah su pozvali lokalnu policiji koja je došla na mesto događaja. Kako Telegraf saznaje, ograda na mostu koja omogućava prolaz ispod mosta i do stuba bila je otvorena.

Pretpostavka je da se devojčica sa tog stuba okliznula i pala u reku.

Majka Melinda i otac Endre neutešni su zbog gubitka ćerke koja je, kako kažu, bila vredna, dobra učenica i pre svega, poslušna ćerka.

– Nije mi jasno otkuda ona na mostu. Javila se i rekla da ide na rođendan. Društvo sa kojim je bila trebalo je da je sačeka na autobuskoj stanici – ispričala nam je kroz suze majka.

Isto pitanje postavio je i otac.

– I dalje se pitam otkuda ona na mostu. Poznajem svoje dete, to nije bila njena ideja. Barbara je bila poslušna, retko je izlazila u grad i svakoga trenutka znali smo gde se nalazi – u bolu je rekao neutešni otac.

Foto: Lična arhiva

Nesretni roditelji se sa teškom mukom prisećaju kobne večeri kada su je bezuspešno zvali na mobilni. U razgovoru sa njima saznali smo da postoji sumnja da se Barbara nije slučajno okliznula, kao i da ju je možda neko gurnuo.

Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima “Tisa” kaže da su detaljno pretražili teren sonarom do dna reka i nizvodno i do granice sa opštinom Ada.

– Za sada nemamo mogućnost da zaronimo, negde je dubina i do 22 metra, tu kod stuba dubina je oko 6 metara. Temperetura u Tisi kod mosta je 4 stepana. Ukoliko se devojčicino telo nije zakačilo za nešto moguće da će nam biti potrebno i do osam dana da je pronađemo.

Pored Spasilaškog tima “Tisa” i lokalne policije, za Barbarom tragaju i meštani koji ne mogu da se načude ovoj tragediji.

– Strašno, šta da kažemo. Čuli smo u subotu ujutro da se dogodila nesreća. Velika tragedija za sve, u pitanju je mlad život, a ko zna kada će je naći- rekako je Senćanin koji je potvrdio da je Tisa nepredvidiva reka i da se nesreće često dešavaju.

U hladnoj i mutnoj Tisi prošle godine život je izgubilo troje dece, jedna devojčica i dva dečaka. Zabeležen je i slučaj mladića iz Kikinde koji se pre nekoliko godina utopio u Tisi dok je skakao sa mosta u Senti.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI