BAKIR IZETBEGOVIC NIJE ZADOVOLJAN ODLUKOM DA SE SRBIJA NE MESA U REFERENDUM

Сви Медији у БиХ на ударним местима пренели су вест да Србија није подржзала референдума у РС, али не спомињу дио из заједничке изјаве председника и премијера Томислава Николића и Александра Вучића да исто тако Србија неће ни на који начин утицати на легитимне политичке представнике Срба да промене свој став.

Из Странке демократске акције Бакира Изетбеговића свеједно поручују да је Србија начинила добар потез, али не и довољан. Потребно је, сматрају, да Србија од РС-а Јасно Затражи неодржавање референдума, који је у РС-заказан за 25. октобар.

– Ну ?? ЗнО је да власти Србије Ведро Ка ?? Жу да су против референдума и да Затра ?? че Његово неодрж ?? авање – истичу из СДА пенео је Клик.ба.

Сем председавајући председниłтва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да изостанак притиска за Србије на ентитетске власти да одустану од референдума није завршен неочекивано Потез, иако Србија, каже, има обавезу да се супротстави “антидејтонским активностима”.

Упитан да коментарише чињеницу да Србија ипак није ни зауставила Милорада Додика у намери да одржи референдум Изетбеговића је рекао да Србија има обавезу да одржи имплементацију Дејтонског мировног споразума.

Подсетимо, после састанка државног врха Србије са највишим званичницима Републике Српске, У Председништву је утврђено да се Србија неће мешати, а ни спречавати одржавање референдума.

– Без обзира на Различито сагледавање политичких ПОСЛЕДИЦА референдума које смо На састанку изнели ми из Србије и политички представници Срба из РС-а, могу да само да поручим да ће Србија увек бити сам остати уз нас народ у Републици Српској – Кратко и јасно је после састанка поручио председник Владе Србије Александар Вучић.

Потом, после разговора са хрватским чланом председниłтва у БиХ Драганом Човићем, Премијер Вучића је поновио да се Србија Није ни питала ни Месала У референдума и да је Србија била и биће Уз РС-а.

Човић је, се захвалио пријатељима Вучићу на издвојеном времену за разговор.

– Наш је посао да Зауставимо лошу атмосферу која се у последње време осећа. Морамо комуницирати са окружењем. Не можемо се затворити само у себе – рекао је после састанка Човић.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI