BAKIR IZETBEGOVIC NAHVALIO VUCICA: Srpski premijer je hrabar lider i glavni akter

– Ja sam nakon toga progovorio sa njim par reči i zahvalio mu, u stvari, na hrabrosti da dođe na jedan takav panel koji je počeo sigurno vrlo neugodno za njega – ipričao je predsedavajući Predsedništva BiH za njujoršku televiziju TV1

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je srpski premijer Aleksandar Vučić “hrabar lider” i “da je pokazao da je jedan od glavnih aktera i lidera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba”.

– Mislim da je on (Vučić) jedan od glavnih lidera i aktera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba – rekao je Izetbegović je za njujoršku televiziju TV1 tokom boravka u Njujorku gde je učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN.

Izetbegović je rekao da je Vučić pristankom da u Njujorku učestvuje na panelu posvećenom pomirenju u regionu 20 godina posle Dejtona pokazao i da je “hrabar lider”, na čemu mu je, kako je naveo, zahvalio, prenosi današnja “Politika”.

Taj panel, na kojem je govorio i načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, organizovao je bivši predsednik SAD Bil Klinton.

– Vučić je imao jako dobar nastup, na momente emotivan. Ja sam nakon toga progovorio sa njim par reči i zahvalio mu, u stvari, na hrabrosti da dođe na jedan takav panel koji je počeo sigurno vrlo neugodno za njega, svedočenjem preživele devojke, kojoj su ubijeni otac, majka i braća u Srebrenici. On je imao sve razloge da izbegne takvu situaciju, ali je ipak došao. To rade hrabri lideri – kaže Izetbegović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI