BAKIR Izetbegovic iz siromasne BiH se bahati po Becu sa cetiri vozila i sedam telohranitelja!

AUSTRIJANCI U ŠOKU! Izetbegović iz siromašne BiH se bahati po Beču sa četiri vozila i sedam telohranitelja!
Lider bosanskih muslimana i aktuelni predsedavajući Predsednistva BiH Bakir Izetbegović doputovao je u Beč sa četiri službena automobila i sedam članova obezbeđenja, piše bečki Standard precizirajući da nije poznato da li je on u zvaničnoj ili privatnoj poseti austrijskoj prestonici

U njegovoj pratnji su, kako se navodi, i tri neidentifikovane osobe, a austrijske vlasti su od nadležnih službi tražile da goste ne podvrgavaju uobičajenim bezbedosnim proverama.

Izetbegovićevo obezbeđenje, navodi ovaj austrijski dnevnik, boravi u luksuznom hotelu te da nije jasno da li Izetbegović ove troškove plaća ličnim ili sredstvima iz državnog budžeta.

Standard podseća i na privilegije koje BiH političari imaju u, inače, “siromašnoj BiH”.

List podseća na slučaj Vjekoslava Bevande koji je, prema revizorskim izveštajima, u 2015. godini 15 dana službeno boravio u Zagrebu i 48 dana u Splitu te da je na gume za njegov službeni automobil potrošeno blizu 5.000 evra.

Ovaj dnevnik konstatuje i da BiH “preživljava zahvaljujući kreditima MMF-a i Svetske banke”, pri čemu su domaće vlasti obećale uštede u javnom sektoru, preneo je portal Kliks.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI