BAJDEN ZAPRETIO KOSOVSKIM ZVANICNICIMA

BAJDEN ZAPRETIO KOSOVSKIM ZVANICNICIMA: Omogućite formiranje ZSO, ili ćete ostati bez američke podrške!
Potpredsednik SAD Džozef Bajden zapretio je danas u Prištini političkim liderima Kosova da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i omoguće formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu ili će, kako je poručio, Priština izgubiti podršku SAD

Bajden je na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, rekao da će taj sporazum i formiranje ZSO imati pozitivan uticaj na region.

– Želim da potpišete sporazum sa Crnom Gorom.To je fer dogovor i to će imati pozitivan uticaj na region. I Zajednica srpskih opština. Neke odluke se moraju pogurati, ali teške odluke će uroditi plodom. Boli rata su još sveže. Sve ovo su sveži ožiljci, ali Kosovo treba da ide napred ka zajedničkoj budućnosti, i jednakim pravima za sve građane – rekao je Bajden.

Drugi čovek SAD je poručio da Priština mora imati blisku saradnju sa svojim, kako je rekao, susedima.

Rekao je da su se i premijer Isa Mustafa i kosovski predsednik Hašim Tači pozitivno izjasnili o nastavku razgovora sa Beogradom, uz posredovanje Brisela.

– To će biti teško, ali neophodno. Sa (premijerom Aleksandrom) Vučićem takođe sam, razgovao o ovom pitanju – rekao je Bajden i upozorio da albanski političari imaju obavezu i odgovornost da se pridržava obaveza koje su date u Briselu.

Jedini način da Kosovo krene napred je da imate zajedničku budućnost i da promovišu pomirenje.

– Mi želimo da imamo jako multietničko Kosovo – rekao je Bajden.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI