BAJDEN U BEOGRADU 16. AVGUSTA Na Surcin sleteo ‘boing’ sa obezbeđenjem

BAJDEN U BEOGRADU 16. AVGUSTA! Na Surčin sleteo njegov ‘boing’ sa obezbeđenjem

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden u Srbiju stiže u utorak, 16. avgusta, a preksinoć je na surčinski aerodrom sleteo “boing” sa prethodnicom američkog zvaničnika, saznaje nas portal

 

Stigla “izvidnica”
U avionu su bili operativci iz Vašingtona, čiji je glavni zadatak da osiguraju bezbednu posetu Bajdena

U avionu su, kako tvrde naši odlično obavešteni izvori, bili operativci iz Vašingtona koji obezbeđuju američkog visokog državnika.

Oni će u sedam dana uoči Bajdenove posete proveriti bukvalno svaki ćošak koji američki zvaničnik treba da prođe.

– Ovo je uobičajena procedura tokom poseta važnih stranih državnika. Nekoliko dana pre dolaska šalju se najobučeniji operativci, takozvana izvidnica, koja bi trebalo da se uveri da je sve spremno za dolazak šefa. Ekipa američkih specijalaca prekontrolisaće po nekoliko puta trasu kojom će se Bajden kretati, ali i sve lokacije na kojima će se održavati zvanični sastanci. U svemu im, naravno, pomažu i srpske službe… – prenosi naš izvor iz diplomatskih krugova.

Prema njegovim rečima, glavne teme sastanka još nisu ugovorene, ali se ipak zna da će Bajden sa Vučićem razgovarati i o političkoj situaciji u regionu.

– Ovo će, ujedno, biti i neka vrsta Bajdenovog oproštaja od Balkana, jer mu uskoro ističe mandat potpredsednika SAD… Verujem da će biti reči i o ekonomskim prilikama, ali i o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o nastavku dobre saradnje između Srbije i Amerike… – poručuje naš sagovornik.

Podsetimo, Bajden je poslednji put u Srbiju došao 2009. godine, kad ga je dočekao tadašnji predsednik Boris Tadić.

Dmitrij Medvedev dolazi u septembru

Osim posete Džozefa Bajdena, ubrzano se radi i na organizovanju dočeka ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji bi u Srbiju trebalo da dođe početkom septembra.
– Vučić i Medvedev bi tom prilikom, između ostalog, trebalo da nastave razgovore o nabavci ruskog naoružanja… – prenosi naš izvor iz diplomatskih krugova.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI