BAHATI PAJTIC NA LOSOSE TAKSI KAVIJAR I REKLAMU DAO 9.838.000

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, u vreme vlasti Bojana Pajtića, od novca UN za borbu protiv nasilja nad ženama 5.862.000 dinara platio ketering… Još 3.257.000 dinara dato za promociju, a 719.000 dinara za taksi-udruženje ‘Đole’
 

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, u vreme dok je predsednik Vlade Vojvodine bio lider Demokratske stranke Bojan Pajtić, novac Ujedinjenih nacija namenjen za borbu protiv nasilja nad ženama potrošio je, verovali ili ne, na losose, kavijar, taksi i reklamu, otkriva Informer!

Osam ‘dilova’

Sekretarijat je, naime, od fonda UN dobio skoro pola miliona dolara za trogodišnji projekat “Zaustavi, zaštiti, pomozi”, kojim je trebalo upozoriti javnost u Srbiji na nasilje nad ženama.

Ekspertiza ugovora
U toku pravna ekspertiza tih ugovora i, ako bude potrebno, prebacićemo novac na neki drugi deo projekta
Zoran Gojković, novi pokrajinski sekretar za zdravstvo

Pajtićevici su, međutim, deo tog novca iskoristili i za ugovore s firmom za ketering “Trpeza”, reklamnom agencijom “Bumerang” i taksi-udruženjem “Đole”!?!

Ugovoreno je da se za ketering, koji obuhvata čak i losose, kavijar i egzotične ražnjiće (vidite okvir), plati neverovatnih 5.862.000 dinara. Za promociju projekta dogovoreno je 3.257.000 dinara, dok je taksi koštao 719.000 dinara!?! Zbog ovih sumnjivih rashoda, pokrenuta je istraga ugovorenih troškova!

Prema rečima novog pokrajinskog sekretara Zorana Gojkovića, ovo su samo neki od spornih ugovora u okviru ovog projekta koji se trenutno češljaju.

Poverenički fond UN odobrio je sekretarijatu ukupno 497.646 dolara na period od tri godine. Gledajući finansiranje troškova realizacije projekta “Zaustavi, zaštiti, pomozi”, postoji osam firmi kojima još nisu uplaćene sve pare jer se radi na proceni svrsishodnosti ugovora i pravnoj osnovi. Među tim ugovorima su i ketering, usluge promocije i odnosa sa javnošću, taksi prevoz… – ističe Gojković, dodajući da je u toku pravna ekspertiza tih ugovora, iako su potvrđeni od strane finansijera.

Vodimo računa o svakom dinaru i insistiraćemo da taj novac bude prebačen na neki drugi deo projekta – poručuje Gojković.

Bojan Pajtić se nije oglašavao, dok šef Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin kaže da je ovo neozbiljna tema. (?!)

Kada nema ništa ozbiljnije, onda su i ovakve stvari bitne. I to u momentu kada je objavljeno da gradska vlast u Novom Sadu zakupljuje kafane za potrebe reprezentacije… – kaže Vasin.

Kap u moru

Ekonomista Branko Dragaš ocenjuje da sve treba proveriti, ali podvlači da je ovo samo kap u moru.

Naravno da ovo treba istražiti. Ipak, ovo su male pare u odnosu na oko 15 milijardi evra koje godišnje obrću 12.000 ili 13.000 budžetskih korisnika, a koje prethodne vlasti nisu kontrolisale. Na ovoj vlasti je, ako može, da sve to iskontroliše, pa ćemo videti koliko je država zaista opljačkana – zaključuje Dragaš.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI