ASANZ: : Rusija nema veze sa mejlovima, ŽAO MI JE HILARI, AMBICIJA JE ZIVU POJELA!

Osnivač “Vikiliksa” Džulijan Asanž negirao je bilo kakvu vezu Rusije sa objavljivanjem mejlova kandidatkinje za predsednika SAD Hilari Klinton

– Hilari Klinton je nekoliko puta izjavila da je 17 američkih obaveštajnih službi otkrilo vezu između Rusije i naših objava. To nije istina – možemo da kažemo da ruska vlada nije izvor naših informacija – rekao je Asanž.

On je intervju, koji će biti emitovan na “Raša tudej”, dao u ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se nalazi već četiri godine.

– Hilari Klinton je samo čovek. Zapravo mi je žao nje kao osobe, zato što vidim nekoga koga su živog pojele ambicije, mučen bukvalno dok ne postane bolestan, videlo se na nesvesticama na primer. Ali, ona predstavlja čitavu mrežu ljudi, i čitavu mrežu odnosa sa državama – dodao je Asanž.

U prethodnih devet meseci, “Vikiliks” je objavio preko 30.000 mejlova sa privatnog servera Hilari Klinton koji je koristila dok je bila na poziciji državne sekretarke.

Među tim mejlovima je i oko 20.000 poruka upućenih članovima Demokratskog nacionalnog komiteta. 

Prošlog meseca, “Vikiliks” je objavio 50.000 mejslova povezanih sa Džonom Podestom, koji je bio aktivan i u administraciji Bila Klintona.

Američki bezbednosni zvaničnici su u zajedničkom saopštenju u oktobru naveli da su “uvereni” da Rusija stoji iza curenja ovih informacija. 

Moskva je odbacila ovakve navode, a potparol Kremlja Dmitri Peskov ih je nazvao “besmislicom”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI