ANTIDOT OTKRIO JOŠ JEDNU BRLJOTINU! “Krik” štiti Jeremića skrivajući njegovu imovinu!

Medijska mreža Antidot tvrdi da je portal Krik objavio istraživanje o imovini predsedničkih kandidata sa puno falsifikata i netačnih podataka sa očiglednom namerom da pomogne u skrivanju činjenica koje se odnose na imovinu i finansije kandidata Vuka Jeremića

Krik je u svom istraživanju višestruko umanjio visinu imovine i prihoda Jeremića, navodi Antidot i podseća da je ta mreža objavila obiman faktografski dosije u kome se precizno navodi imovina koju poseduju Jeremić, njegova organiazcija i članovi njegove najbliže porodice.

U saopštenju Antidot ističe da je prema navodima Krik-a Jeremićeva organizacija navodno dobila samo oko tri miliona evra donacija, što je, kako tvrdi, netačan podatak, jer iz dokumenata do kojih je došao istraživački tim Antidot-a proizlazi da je Jeremićev CIRSD, od kraja 2013. godine primio donacije u iznosu od 5.957.000 dolara.

Dalje se navodi da je Krik svesno izneo netačne podatke da je Jeremićeva preduzetnička PR Agencija za konsalting prihodovala nešto više od pola miliona evra, iako je Antidor precizno utvrdio da je na račun te firme uplaćeno 1.335.000 dolara, a celokupan iznos uplaćen je na osnovu ugovora Jeremića i fondacije „China Energy Fund Committee“, koja je, šta više, dodatnih 1.000.000 dolara uplatila CIRSD-u.

Antidot ukazuje da je Krik takođe umanjio i kvadraturu stambenih nekretnina koje poseduje Jeremićeva porodica, navodeći da nekretnine poseduju samo Jeremićeva supruga i majka, pa je, tvrdi ova mreža, javnost netačno obaveštena da Jeremići poseduju svega 518 metara kvadratnih, iako je u izveštaju Antidota reč o 1. 100 kvadratnih metara stambenog prostora.

ANTIDOT

Antidot, u saopštenju, dodaje da je Krik namerno propustio da istraži nekretnine u vlasništvu Štefanije Lekić, majke Jeremićeve supruge Nataše, koja poseduje 359,5 kvadrata stambenog prostora i preko 11 hektara zemljišta, a koje je stekla pošto se njena ćerka udala i Jeremić postao ministar spoljnih poslova.

U istraživanju, ističe Antidot, nije pomenuto ni da Ratomir Lekić, otac Nataše Jeremić, poseduje kuću od 64 metara kvadratnih u Vladimircima, stan površine 81 kvadrata na Novom Beogradu, gde zajedno sa svojom suprugom Štefanijom Lekić poseduje i stan od 55 kvadrata.

Antidot tvrdi da Krik nije pomenuo ni činjenicu da je Vukov otac, Mihajlo Jeremić, vlasnik kuće od 97 kvadrata u Ježevici kod Čačka, ali i da u posedu ima nešto više od četiri hektara poljoprivrednog i šumskog zemljišta.

Medijska mreža smatra da je Krik, svesno grešeći samo kod kandidata Vuka Jeremića, imao nameru da ovim neistinama pomogne pomenutom kandidatu tokom izborne kampanje.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI