ANDRE AGASI: ODUVEK SAM BIO NOVAKOV FAN

Legendarni teniski as Andre Agasi je oduvek bio veliki navijač Novaka Đokovića i uvek je pričao u superlativima o njemu, čak i u poslednjih godinu dana, pa se možda baš u tome krije razlog zašto je srpski as izabrao baš njega za novog trenera
NOVAK DJOKOVIC, ANDRE AGASI


Prošlog jula, kada je Novak Đoković ispao u ranoj fazi Vimbldona i kada je, u suštini, krenuo njegov veliki pad, Andre Agasi je rekao:

Svi koji me poznaju, znaju da smatram kako bi Novak trebalo da osvoji sve na ovom svetu. Toliko je drugačiji i bolji od ostalih. Vimbldon je bio iznenađenje, ne znam zašto se to tako dogodilo. On je toliko dobar, da sam potpuno siguran, potpisujem to, da postoji neki vrlo konkretan razlog zašto je ispao rano sa turnira – prokomentarisao je Agasi.

Agasi: Nole je bolji od mene!

Andre Agasi je ocenio još pre nekoliko godina da je Novak Đoković bolji igrač nego što je on to bio.
Njegov ritern je toliko dobar da mi se povremeno čini da mu je lakše da vraća servis, nego da servira! Da li je Novak na mom nivou? Ne, on je još bolji! Brani se fantastično, a ja sam se mučio u tom delu igre. Takođe, strašno je fleksibilan tokom igre, lako predviđe poteze rivala i izvlači najbolje. Mnogo je svestraniji nego što sam ja bio – istakao je Andre Agasi.

Nije Amerikanac izgubio veru u Đokovića ni u januaru, kada je Novak senzacionalno rano eliminisan sa omiljenog turnira, Australijan opena.

Sve što mogu da kažem o Novakovoj igri i mogućnostima je da ne postoji nijedan jedini razlog na svetu zašto ne bi mogao ponovo da se vrati na vrh i okrene celu sezonu u svoju korist. Đoković ne mora ništa ponovo da uči na teži način, kao što sam morao ja. On još ima vremena, pogootovo što je fantastičan atleta. Novak je, po mom mišljenju, jedan od najboljih svih vremena i zato mu dajem velike šanse da se vrlo brzo vrati na vrh – istakao je Andre Agasi.

A, da ta ljubav nije od juče, pokazuje intervju sjajnog američkog tenisera koji je dao u junu 2011. godine, kada je Novak bio u punom naletu, prvom u karijeri i kada ga je na Rolan Garosu “isekao” Federer. Svi su mislili da je to ujedno i kraj Đokovićeve “balade”.

Ne brinem ja za Novaka. Naravno da je mnogo razočaran zbog poraza, ali sigurno shvata da igra mnogo bolje od drugih i da mu je jedina opcija da nastavi u istom ritmu. Siguran sam da će ovaj poraz brzo preboleti i da će nastaviti da ređa pobede. Da sam na njegovom mestu, već bih se okrenuo Vimbldonu. Mislim da će tamo biti još gladniji uspeha i da ima još veće šanse za titulu – procenio je Agasi i pogodio, jer je Nole mesec dana kasnije osvojio Vimbldon i prvi put postao teniski broj 1.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI