ANA BRNABIC : Ne zanima me se sta Palma misli

“Prihvatiću poziv Dragana Markovića Palme da odem u Jagodinu, ali i me se ne tiče lično mišljenje lidera Jedinstvene Srbije o nečijoj seksualnoj orijentaciji”, istakla je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić, prva gej ministarka u Vladi Srbije, ističe da će već večeras početi sa radom kada će se sastati sa Kori Udovički koju je nasledila, i preuzeti funkciju koju će se truditi da obavlja što efikasnije moguće.  Ona kaže i da će prihvatiti poziv Dragana Markovića Palme da ode u Jagodinu, ali i da je se ne tiče lično mišljenje lidera Jedinstvene Srbije o nečijoj seksualnoj orijentaciji.

Gledaću da pravim što manje izmena jer ima puno posla. Tim čine fantastični ljudi, veliki profesionalci, i meni će biti zadovoljstvo da radim sa njima. Prvi korak je večeras, sastajem se sa Kori Udovički zbog primopredaje. Drugi korak je ujutro u 6.30 kada je sednica Vlade, a zatim ćemo mi iz ministarstva nastaviti sa sastancima – kaže ministarka Brnabić.

Prema njenim rečima, najteža stvar koja predstoji jeste Zakon o finansiranju lokalnih samouprava, i oko kog je, podseća ona, bilo dosta polemike.

Biće težak za lokalne samouprave, ali probaćemo da napravimo najbolje. Preuzimam dužnost i videću šta će mi tim reći. Trudiću se da sve sprovedem što je efikasnije moguće, tako je lakše svima – napominje naša sagovornica.

Novoizabrana ministarka državne uprave i lokalne samouprave smatra i da je racionalizacija dosta kompleksan proces koji se do sada uprošćavao u javnosti:

Racionalizacija ne podrazumeva samo otpuštanje ljudi. Negde postoji manjak radne snage, negde višak. Ključno je da državna uprava bude efikasna, profesionalna, ljubazna, i to je dvosmerna ulica. Sa jedne strane je važno da državna uprava bude zadovoljna, sa druge strane ona je tu na usluzi građanima i privredi.

Ona kaže i da će prihvatiti poziv Dragana Markovića Palme da ode u Jagodinu, ali napominje da za nju ne postoje razlike u lokalnim samoupravama, kao i da je se ne tiče lično mišljenje lidera Jedinstvene Srbije o seksualnoj orijentaciji.

– Apsolutno ću prihvatiti poziv Dragana Palme da dođem u Jagodinu. Ministar sam za državnu upravu i lokalnu samoupravu.  Jagodina će mi biti jedna od prvih lokalnih samouprava koje ću posetiti, kao i Bajina Bašta zbog elementarnih nepogoda koje su je sinoć zadesile, međutim, za mene ne postoje razlike u lokalnim samoupravama, a ni Palmino lično o nečijoj prema seksualnoj orijentaciji se ne tiču mog posla.

Inače, gej ministarka ne krije da ju je strah, s obzirom na ozbiljan poslovni portfolio:

– Čekaju nas ozbiljne reforme. Neke su ozbiljno započete u prethodne dve godine. Trebalo bi da implementiram Zakon o opštem upravnom postupku, jedan ozbiljan reformski zakon koji je usvojen, sa timom i ostalim kolegama iz Vlade. Dolazim iz Upravnog odbora organizacije koja je bila kritički partner Vlade, i sada sam na drugoj strani. Nećemo se slagati oko svega jer ja sada zastupam interese Vlade Srbije, Naled interese svojih članova, ali znam šta mogu da pruže, i svakako gledam u njih kao u partnera koji može mnogo da pruži.\

ANA BRNABIC NOVA PREMIJERKA SRBIJE

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI