Ana Brnabic ministarka je glavna vest u svim svetskim medijima

(FOTO) PRVA GEJ MINISTARKA U CENTRU PAŽNJE! Ana Brnabić je glavna vest u svim svetskim i regionalnim medijima!
Zapadne agencije izvestile su da je mandatar Aleksandar Vučić predložio sastav nove Vlade Srbije apostrofirajući činjenicu da je, kako navode, po prvi put u istoriji za ministarku predložena kandidatkinja koja ne skriva svoje homoseksualno opredeljenje. Reč je o Ani Brnabić

Spski mandatar kaže da će nova vlada uključiti ministarku koja je otvoreno gej, javlja AP uz napomenu da je to prvi takav slučaj u “konzerativnoj balkanskoj zemlji”.

Američka agencija navodi da je mandatar Aleksandar Vučić danas rekao da njegova buduća ministarka državne uprave i lokalne samouprave “ne krije svoje seksualno opredeljenje i da je svestan da bi to moglo privući pažnju”, ali da ga interesuju jedino njeni rezultati.
Srbija je obećala da će ojačati prava gej populacije u trenutku kada nastoji da uđe u EU. Proteklih godina gej parade su održane pod zaštitom policije, podseća agencija.

I agencija AFP izvestila je da je premijer Vučić danas najavio novi kabinet koji uključuje i prvog otvoreno gej ministarskog kandidata.

Agencija citira Vučićevu izjavu da ga lično opredeljenje Ane Brnabić ne interesuje i da je “ona dobrodošla u srpsku vladu.”

Francuska agencija navodi da je u Srbiji i drugim balkanskim zemljama raširena homofobija i napominje da je Beograd “pod pritiskom” da poboljša zaštitu manjina uključujući LGBT zajednicu od kada je počela prgovore o pristupanju EU.

Više od 80 odsto stanovnika Srbije su pravoslavni hrišćani a na beograskoj Paradi ponosa u martu 2010. tvrdokorni nacionalisti su napali učesnike i sukobili se sa policijom povredivši 150 ljudi zbog čega su vlasti naredne tri godine zabranjivale paradu, podseća AFP.

Italijanska agencija Ansa navodi da će u novoj vladi Srbije biti i jedan ministar homoseksualac što je “apsolutna novina za Srbiju i za ostatak Balkana”.

Ujedno su ovu informaciju preneli i svi mediji u regionu.

Sarajevski portal Klix.ba prenosi da je premijer Vučić sastavio spisak minisara za novu Vladu Srbije na kojem je, kako se navodi, osam imena među kojima je i jedna pripadnica LGBT poulacije.

Hrvatski “Jutarnji list” takođe u prvi plan ističu vest o novoj vladi informacijom da će u njoj biti gej ministarka.

“Vijesti” takođe to ističu u prvi plan.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI