ANA BRNABIC: MAKEDONIJA NECE GLASATI ZA PRIJEM KOSOVA U UNESKO

Makedonija će bii uzdržana ukoliko dođe do glasanja o članstvu Kosova u UNESCO! To je danas u Draču saopštila premijerka Ana Brnabić, nakon razgovora sa maedonskim kolegom Zoranom Zaevim na marginama neformalnog skupa zemalja Zapadnog Balkana
 

– Makedonija će ostati na istoj liniji, odnosno biće neutralna ako se bude glasalo za ulazak Kosova u UNESCO – rekla je Brnabić izvestio je vinar Tanjuga.Brnabićeva je, naime, objasnila da joj je makedonski kolega potvrdio ono što joj je obećao na samitu zapadnobalkanske šetorke u Trstu, u julu.U razgovoru je, kaže, konstatovano da je Makedoniji veoma važno prijateljstvo sa Srbijom i da će to biti “jasan signal jačeg prijateljstva i jačih veza sa Srbijom, tako da očekujem da se to pitanje ne otvara”.

Premijerka Brnabić je poručila da će Zoran Zaev posetiti Srbiju u novembru.– Danas sam razgovarala sa Zaevim o događajima proteklih ana. Imamo dosta dobro razumevanje oko daljih koraka naše saradnje, ja sam ga pozvala i dogovorili smo se da poseti Srbijuu novembru – rekla je Brnabić.Tada će se, rekla je premijerka, dogovoriti i o održavanju zajedničke sednice vlada Srbije I Makedonije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI