AMERIKA SAMO TRAZITE POVOD DA NAPADATE RUSIJU ZA SVE I SVASTA

Svakog dana Putinov sajt napadnu desetine hiljada hakera. Veliki broj tih napada pokrenut je sa teritorije SAD, ali mi ne krivimo svaki put Belu kuću ili Lengli, rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov. Kremlj je saopštio da su optužbe SAD da ruska vlada stoji iza hakerskih napada na američke političke organizacije “gluposti”.

– Ovo je ponovo nekakva vrsta gluposti – rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov za rusku agenciju Interfaks.

– Svakog dana Putinov sajt napadnu desetine hiljada hakera. Veliki broj tih napada pokrenut je sa teritorije SAD, ali mi ne krivimo svaki put Belu kuću ili Lengli – naveo je Peskov, prenosi AFP.

Američki zvaničnici u petak su i zvanično optužili rusku vladu za sajber napade na američke političke organizacije, navodeći da je cilj hakovanja bio da “mešanje u izborni proces u SAD”.

– Verujemo na osnovu obima i osetljivosti ovih aktivnosti da su samo ruski najviši zvaničnici mogli da daju ovlašćenje za njih – navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva za nacionalnu bezbednost i kancelarije direktora američkih obaveštajnih službi, prenosi AFP.

To saopštenje je prva zvanična optužba Vašingtona na račun Moskve u vezi sa nizom hakerskih napada, iako su mnogi analitičari u SAD i ranije tvrdili da Rusija stoji iz tih napaa, javlja AFP.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI