AMBASADOR EU U SRBIJI Majkl Devenport porucuje: Ne dam ostavku!

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji britanski diplomata Majkl Devenport rekao je juče da nema nameru da podnese ostavku na ovu funkciju iako je njegova Velika Britanija na referendumu donela odluku o napuštanju EU! Štaviše, Devenport tvrdi da Britanija zapravo i nije donela odluku o izlasku iz EU!?!


Posle sastanka sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović ambasador Devenport je rekao da je Velika Britanija i dalje u Uniji i da ima sva prava i obaveze kao i druge članice.

Kakav Bregzit, šta je to…
Došlo je do referenduma, ali još nije došlo do Bregzita, pa Britanija ostaje članica EU Majk Devenport

– Došlo je do referenduma, ali još nije došlo do Bregzita i, kao što ste čuli od predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera i predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska, Britanija ostaje članica EU sa svim obavezama i pravima kao i ostalih 27 zemalja članica – rekao je Devenport, odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li ostati šef Misije EU s obzirom na ishod referenduma u Britaniji.

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i bivši funkcioner DSS Slobodan Samardžić ističe za Informer da, formalno-pravno gledano, Devenport ne mora da napušta funkciju pre nego što London i Brisel ratifikuju sporazum o istupanju.

– Međutim, sa političkog i moralnog aspekta, njegov dalji boravak ovde u svojstvu ambasadora EU je više nego sporan. Postavlja se logično pitanje koga uopšte predstavlja kada je njegova zemlja odlučila da istupi iz te iste unije – zaključuje Samardžić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI